ФОКУС ПРОГРАМИ
Освітня програма «Готельно-ресторанна справа» орієнтована на підготовку фахівців індустрії гостинності як для великих 5-ти зіркових готелів, так і для затишних сімейних готелів малого бізнесу. Метою програми є підготовка висококваліфікованих фахівців з готельно-ресторанної справи, які мають теоретичні знання, володіють сучасним економічним мисленням і прикладними навичками, необхідними для розв’язання складних завдань і проблем функціонування індустрії гостинності, а також проведення досліджень та здійснення інновацій в умовах високої динаміки ринку.
ПРО ПРОФЕСІЮ
Програма передбачає повне занурення в індустрію, завдяки якому студенти отримують знання і навички відповідно до світових стандартів гостинності. Це, перш за все, бізнес-освіта, зосереджена на підготовці управлінців вищої ланки, здатних керувати і організовувати роботу різних відділів готелю, працювати над проектами, керувати доходами великих проектів. Навчання ґрунтується на реальних кейсах індустрії гостинності.
На ринку праці у сфері готельно-ресторанного бізнесу наразі є великий попит на висококваліфікованих фахівців, що здатні забезпечувати рівень обслуговування на рівні міжнародних стандартів. Це зумовлено і недостатньою кількістю кадрів і зростаючим інтересом міжнародного бізнесу до українського готельно-ресторанного бізнесу.
Серед вимог до таких фахівців — вільне володіння кількома іноземними мовами, здатність організовувати процес обслуговування на готельних та ресторанних підприємствах та санаторно-курортних комплексах, володіння сучасними інформаційними та комунікаційними технологіями.
ПРО КАР’ЄРУ
Випускники, які здобули кваліфікацію магістра, можуть продовжити навчання в аспірантурі та отримати ступінь доктора філософії (PhD) з готельно-ресторанної справи.
Конкретними організаціями-споживачами магістрів є державні та приватні підприємства готельної та ресторанної індустрії, кемпінги, мотелі, молодіжні туристичні бази, кафе, бари, SPA-готелі, санаторно-курортні заклади, органи державного управління, вищі навчальні заклади тощо.
Випускники можуть працювати на посадах:
ПРО ПЕРЕВАГИ НАВЧАННЯ
Навчання забезпечує якісну підготовку з іноземних мов, економічну, правову підготовку. Особливістю навчального плану підготовки магістра з готельно-ресторанної справи є те, що він, поряд з нормативними, містить низку вибіркових дисциплін, які надають знання, що дозволяють поглибити знання з організації та управління SPAта Wellness-закладів, або з кредитування та інвестування розвитку підприємств індустрії гостинності.
Значна увага приділяється практичній підготовці студентів. Навчальний процес передбачає низку виробничих практик та стажувань на підприємствах готельно-ресторанної індустрії Харкова та України. До освітнього процесу залучаються провідні вітчизняні та іноземні фахівці-практики готельної індустрії, що проводять лекції, семінари та тренінги.
Студенти долучаються до участі у міжнародних програмах академічної мобільності, наприклад, програми Erasmus+ та Жана Моне, що дає можливість паралельного навчання, а також стажування в вузах інших країн. Студенти мають можливість брати участь у науково-дослідній роботі, у студентських наукових конференціях та круглих столах з актуальних проблем гостинності та готельно-ресторанної справи.
Випускники кафедри отримують високий рівень знань в галузі сучасних інформаційних систем та технологій в індустрії гостинності (TURWINMULTIPRO, AMADEUS, GALILEO, SABRE).