З 2025 року:
Галузь знань: J Транспорт та послуги
Спеціальність: J2 Готельно-ресторанна справа та кейтеринг
Освітня програма (спеціалізація): «Готельно-ресторанна справа»
Рівень вищої освіти: перший (бакалаврський)
Кваліфікація: бакалавр з готельно-ресторанної справи та кейтерингу, готельно-ресторанна справа
До 2025 року:
Галузь знань: 24 Сфера обслуговування
Спеціальність: 241 Готельно-ресторанна справа
Освітня програма (спеціалізація): «Готельно-ресторанна справа»
Рівень вищої освіти: перший (бакалаврський)
Кваліфікація: бакалавр готельно-ресторанної справи
Пам’ятка абітурієнту
Перелік навчальних дисциплін
ФОКУС ПРОГРАМИ
Метою програми є підготовка висококваліфікованих фахівців з готельно-ресторанної справи, здатних до професійної діяльності в готельно-ресторанній індустрії на національному та міжнародному рівні на засадах етичної поведінки, зразкового обслуговування гостей, здорового та безпечного харчування; а також підготовка фахівців, здатних виконувати управлінські функції, просувати на рівні підприємства або галузі кращі ідеї, практики, стандарти, технології забезпечення якості послуг/ продукції в сфері гостинності, розробляти, обґрунтовувати проєкти.
ПРО ПРОФЕСІЮ
Фахівці працюють на міжнародному ринку готельно-ресторанної індустрії, що є динамічною та збільшує обсяг послуг щороку. Тільки в Україні налічується більш ніж 4300 готелів та аналогічних закладів розміщення. А отже спостерігається підвищення попиту на висококваліфікованих фахівців з готельно-ресторанної справи, що здатні забезпечувати рівень обслуговування на рівні міжнародних стандартів.
Серед вимог до таких фахівців –вільне володіння кількома іноземними мовами, що забезпечено програмою, здатність організовувати процес обслуговування на готельних та ресторанних підприємствах та санаторно-курортних комплексах, володіння сучасними інформаційними та комунікаційними технологіями, програмами, здатність працювати в сфері маркетингу, менеджменту, PRта реклами готельно-ресторанної індустрії.
Організаціями-споживачами фахівців з готельно-ресторанної справи є:
Програма також готує до заснування власного бізнесу.
ПРО КАР’ЄРУ
Фахівці з готельно-ресторанної справи можуть працювати на посадах:
ПРО ПЕРЕВАГИ НАВЧАННЯ
Освітня програма є міждисциплінарною та містить технологічну, інженерну, менеджерську складову. Серед переваг навчання:
Презентація спеціальності