Бакалаврат. Освітня програма «Крафтові харчові технології у ресторанному бізнесі»


Галузь знань: 18 «Виробництво та технології»
Спеціальність: 181 «Харчові технології»
Освітня програма (спеціалізація): «Крафтові харчові технології у ресторанному бізнесі»
Рівень вищої освіти: перший (бакалаврський)
Кваліфікація: бакалавр з харчових технологій, крафтові харчові технології в ресторанному бізнесі


Випускова кафедра: готельно-ресторанного бізнесу та харчових технологій
Адреса: майдан Свободи, 6, 61022, Харків
Телефон: +38 (057) 707-53-06
E-mail: mekgrs.irtb@karazin.ua
Контактні особи: гарант Червоний Віталій Миколайович, +380 (97) 006-37-28, v.chervonyi@karazin.ua
в.о. завідувача кафедри: Данько Наталя Іванівна, +38 (050) 960-73-52, n.danko@karazin.ua

ФОКУС ПРОГРАМИ

Метою програми є підготовка висококваліфікованих фахівців з харчових виробництв, здатних до професійної діяльності з розв’язування складних спеціалізованих задач та практичних проблем технічного і технологічного характеру у виробничих умовах підприємств харчової промисловості та ресторанного господарства на національному та міжнародному рівні; підготовка фахівців, здатних виконувати управлінські функції, просувати на рівні підприємства або галузі кращі ідеї, практики, міжнародні стандарти, технології забезпечення якості продукції.

ПРО ПРОФЕСІЮ

Фахівці працюють на внутрішньому та міжнародному ринках харчової промисловості. Наразі значний відсоток ринку займають невеликі крафтові виробництва, які пропонують на ринку унікальні високоякісні продути та технології, а також мають високі показники ефективності порівняно з наявними виробництвами.

Розвиток сучасних технологій, соціально-економічні зміни на рівні державного та світового секторів потребують адаптації з урахуванням законодавчих змін в нормативних та регулювальних документах. Вихід на європейський ринок нових продуктів та технологій вимагає підготовки сучасних фахівців в галузі. Тож спостерігається підвищення попиту на висококваліфікованих спеціалістів з харчових технологій, що здатні забезпечувати високий рівень продукції на рівні міжнародних стандартів.

Серед вимог до таких фахівців – вільне володіння інноваційними технологіями, кількома іноземними мовами, здатність організовувати процес виробництва та реалізації крафтової продукції на вітчизняному та міжнародному ринках, володіння сучасними інформаційними та комунікаційними технологіями, програмами, здатність працювати в сфері маркетингу, менеджменту, PR та реклами харчової індустрії.

Організаціями-споживачами фахівців з крафтових харчових технологій є:

  • крафтові підприємства з випуску харчової продукції;
  • виробничі підприємства закладів індустрії гостинності, готельно-ресторанні комплекси, зеленого туризму;
  • підприємства з перероблення рослинної та тваринної сировини;
  • виробництва м’ясних, рибних, молочних, хлібобулочних та кондитерських виробів, напоїв та продуктів бродіння;
  • транснаціональні корпорації;
  • органи державного управління.

Програма також готує до заснування власного бізнесу.

ПРО КАР’ЄРУ

Випускники здатні виконувати професійну роботу на таких посадах:

  • інженер-технолог підприємств харчової промисловості;
  • технологічний директор підприємства;
  • R&D Engineer Researcher;
  • менеджер з контролю якості харчових продуктів підприємств харчової промисловості;
  • шеф кухар (су-шеф) закладу ресторанного господарства;
  • завідувач виробництва на підприємствах харчової промисловості.

ПРО ПЕРЕВАГИ НАВЧАННЯ

Освітня програма спрямована на вивчення технологічної та інженерної складової, а також опанування економічних знань та отримання менеджерських навичок. Серед переваг навчання:

  • диплом європейського зразка;
  • студентоцентроване навчання;
  • визнання навчання здобувачів в межах неформальної освіти;
  • практичний досвід роботи викладачів у харчовій індустрії, залучення фахівців галузі та представників бізнесу до освітнього процесу;
  • вільний вибір дисциплін з широкого каталогу (25% обсягу програми);
  • багаторічна співпраця з університетами-партнерами Німеччини, Австрії, Греції за програмами академічного обміну студентів, навчання закордоном зі стипендією в межах програми Erasmus+;
  • участь у проєкті The ART of Hospitality;
  • можливість отримання стипендій та грантів як в Україні, так і закордоном;
  • стажування на підприємствах України, а також закордоном в Італії, Греції, Туреччині згідно з угодами підписаними з міжнародними компаніями.

Презентація освітньої програми