Червоний Віталій Миколайович

кандидат технічних наук, доцент

Профіль у Google Академії
ORCID
Профіль у ResearchGate
Профіль у SCOPUS

Контактна інформація:

Телефон: +38 (057) 707-51-60
Адреса: ауд. 262а, майдан Свободи, 6, м. Харків, 61022
E-mail: v.chervonyi@karazin.ua

Освітня та наукова діяльність:

  • експерт Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти за спеціальностями: 241 «Готельно-ресторанна справа», 181 «Харчові технології», 133 «Галузеве машинобудування»;
  • член громадської спілки «Українська ресторанна асоціація» з 2021 року;
  • сертифікат В2 з англійської мови (Cambridge Assessment English).

Стажування та підвищення кваліфікації:

  • підвищення кваліфікації за освітньою програмою «Конструювання дистанційних курсів для системи змішаного навчання в закладах освіти», 180 год., Харківський національний університет імені В.Н. Каразіна, Центр післядипломної освіти, 2021;
  • підвищення кваліфікації від Reikartz Hotel Group «LEVEL UP разом з REIKARTZ», 2021
  • стажування «Академічна доброчесність» на базі Вищого Семінаріуму Духовного університету UKSW, м. Варшава, Польща, 2019.

Наукові інтереси:

розробка та проєктування інноваційних технологій та обладнання ресторанної, готельної та харчової індустрії, дослідження синергетичного ефекту ультразвуку в технологіях переробки сировини рослинного та тваринного походження

Курси, що викладаються:

  1. Харчова хімія
  2. Організація ресторанного господарства
  3. Проєктування об’єктів в готельно-ресторанному господарстві
  4. Управління СПА та велнес-підприємствами

Основні публікації:

  1. Samoichuk, K., Yalpachyk, V., Kholobtseva, I., Dmytrevskyi, D., Chervonyi, V. (2024). Design Improvement of the Rotary-Pulsation Device by Resonance Phenomena. In: Ivanov, V., Pavlenko, I., Edl, M., Machado, J., Xu, J. (eds) Advances in Design, Simulation and Manufacturing VII. DSMIE 2024. Lecture Notes in Mechanical Engineering. Springer, Cham. (Scopus)
  2. Deinychenko G., Huzenko V., Dmytrevskyi D., Zolotukhina I., Chervonyi V., Horielkov D. A new method of elimination the polarizing layer during the membrane processing of buttermilk // Acta Periodica Technologica, 2022. 53. Pp. 1–10. (Scopus)
  3. Omelchenko О., DeynichenkoG., HuzenkoV., ZolotukhinaI., DmytrevskyD., ChervonyiV., Horielkov D., MelnikO., KorolenkoO., TsvirkunL. (2021). Determining the influence of membrane treatment process on the quality indicators of beer / Eastern-European Journal of Enterprise Technologies. 4(11-112). P. 66-72. (Scopus)
  4. Deynichenko G., Zolotukhina I., Dmytrevskyi D., Chervonyi V., Horielkov D., Guzenko V., Sefikhanova K. (2020). Study of the water state and phase transitions of liquid in milk-protein semi-finished products below 0°С / Journal of Hygienic Engineering and Design. 32, Р. 114-119. (Scopus)
  5. Deynychenko, G., Guzenko, V., Dmytrevskyi, D., Chervonyi, V., Kolisnichenko, T., Omelchenko, O., Melnik, O., Simakova, O., Nykyforov, R. (2018) Study of the new method to intensify the process of extraction of beet pulp / Eastern-European Journal of Enterprise Technologies. 4(11-94). P. 15-20. (Scopus)
  6. Samoichuk K.; Verkholantseva V.; Palianychka N.; Kovalyov A.; Dmytrevskyi D.; Horielkov D.; Chervonyi V. (2024) Analysis of the hypotheses of milk fat phase dispersion and structural features of homogenizers / Food technology progressive solutions : Collective monograph./ Priss, O., Glowacki, S., Kiurcheva, L.et al.; Priss, O. (Ed.). Tallinn: Scientific Route OÜ, 2024. (Естонія) Pp.48–92.(Scopus)
  7. Інноваційні напрямки розвитку міжнародної електронної комерції та готельно-ресторанної справи " Монографія / кол. авт., за ред. Н.І. Данько., В.О. Бабенко . Харків: ХНУ імені В. Н. Каразіна, 2021. 468 с. (2.5. Терешікін О.Г., Горєлков Д.В. Червоний В.М. Інноваційні технічні рішення ресурсо- та енергозбереження в закладах готельно-ресторанної індустрії, 2,0 д.а.)
  8. Горєлков Д.В. Устаткування закладів готельно-ресторанного господарства. Практикум: навчально-методичний посібник / Д.В. Горєлков, В.М. Червоний, І.В. Золотухіна. Харків: ХДУХТ, 2019. 173 с.
  9. Устаткування підприємств харчування : практикум. Ч. 1. Механічне устаткування / Г. В. Дейниченко, Н. О. Афукова, Г. М. Постнов, В.М. Червоний [та ін.]. К. : ІНКОС, 2016. 308 с.
  10. Устаткування підприємств харчування : практикум. Ч. 2. Теплове устаткування / Г. В. Дейниченко, Н. О. Афукова, Г. М. Постнов, , В.М. Червоний [та ін.]. К. : ІНКОС, 2016. 384 с.