Кафедра готельно-рестранного бізнесу та харчових технологій готує фахівців:
Для студентів спеціальності «Готельно-рестораннна справа» представники кафедри забезпечують викладання економічних дисциплін, харчової хімії, підприємництва, рекреалогії, інженерної графіки, громадського будівництва, товарознавства, інжеренрного обладнання будівель з циклу загальної підготовки, а також професійних дисциплін: гігієна та санітарія в галузі, устаткування закладів і організація готельного і ресторанного господарства, менеджмент та маркетинг в ГРС, бізнес-планування, проєктування обєктів ГРС тощо.
Курс для магістрів спеціальності включає: управління підприємтвом, персоналом, якістю послуг в ГРБ, ризик-менеджмент, іноваційні технології та ін.
Окрім обов’язкових дисциплін, кафедра забезпечує викладання дисциплін за вибором циклів загальної та професійної підготовок (25% обсягу освітньої програми). Також викладачі беруть участь у підготовці студентів інших кафедр інституту, викладають для здобувачів освіти з інших факультетів та інститутів міжфакультетські дисципліни.
Практична підготовка, стажування
Освітньою програмою «Готельно-ресторанна справа» передбачено наступні види практик:
Проведення практичних та лабораторних занять з професійних дисциплін відбувається на базі спеціалізованих лабораторій:
Основними базами є готельні та ресторанні заклади України, серед яких: готелі «KharkivPalace», «Харків», «Аврора», мережа готелів «Reikartz» .
Стажування проходить у Туреччині та Греції згідно з угодами, підписаними з міжнародними компаніями.
ОП «Міжнародна електронна комерція» передбачено виробничу практику. Базами є кращі підприємства в галузі IT-сфери («NixSolution», EPAMUkraine), електронні біржі, електронні торгівельні майданчики, інтернет-магазини та інші.
Залучення спікерів та представників бізнесу до освітнього процесу
Студенти беруть участь у майстер-класах, практичних семінарах, відвідують лекції фахівців, представників бізнесу, керівників проєктів та інше.
Міжнародна активність, академічна мобільність, позаосвітня діяльність студентів
Студенти беруть активну участь в:
Покращення якості освіти
Освітній процес реалізується із застосуванням сучасних технологій навчання та викладання. Використовуються інтерактивні завдання (Quizalize, Kahoot), різноманітні платформи для організації командтної роботи (Trello, Padlet), інші спеціалізовані програми.
Щороку проводиться опитування здобувачів та приймається рішення щодо заходів з покращення освітніх програм.
Результати опитувань студентів:
Освітня програма | 2021 | 2022 | 2023 Б | 2023 М |
Готельно-ресторанна справа | ||||
Міжнародна електронна комерція |