Наукова робота


Наукова робота на кафедрі проводиться за широким спектром напрямків з урахуванням сучасних потреб сьогодення та згідно з перспективним планом розвитку кафедри та університету.

Наукові дослідження кафедри здійснюються за напрямами:

  • «Наукова розробка технологій оздоровчого харчування» (Білецька Я.О.).
  • «Управління інноваціями у сфері готельно-ресторанних послуг та міжнародній електронній комерції» (Данько Н.І.).

Результати наукових досліджень публікуються в монографіях учених кафедри.

Напрямок «Наукова розробка технологій оздоровчого харчування» розробляється авторським колективом кафедри (Білецька Я.О., Данько Н.І., В.О. Бабенко, А.П. Гуслєв, О.О. Більовська, О.І. Решетняк, зареєстровано Технічні умови ТУ У 10.6-02071205-001:2019 на «Борошно соєве харчове збагачене йодом».

Розробка дозволяє забезпечити українське населення широким асортиментом хлібобулочних, кондитерських виробів з яскраво вираженими радіопротекторними властивостями, що є актуальним на тлі високої кількості захворювань щитовидної залози та інших хвороб, пов’язаних з нестачею йоду в організмі людини. За напрямком видаються монографії, науковці отримують охоронні документи на розробки.

Патент 139154, МПК C12C 1/00, A21D 8/04. Спосіб одержання солоду / Білецька Я. О.; Чуйко А.М.; Сідоров В.І.; Данько Н. І.; Гуслєв А.П.; Бабенко В.О.(UA). № u 201905816. Заявл. 26.12.2019; Опубл. 27.05.2019. Бюл. № 24.

Спосіб одержання солоду включає миття зерна, його дезінфекцію, почергове повітряно-водяне замочування при гідромодулі 1:2 та пророщування. Зерна сої замочують на 48 годин в розчині йодиду калію при концентрації 3…5 мкг/мл і здійснюють повітряні паузи 4 години зі зміною розчину після кожних 6 годин замочування. Температура розчину становить 14…16 °С.

«Управління інноваціями у сфері готельно-ресторанних послуг та міжнародній електронній комерції» – напрям, діяльність за яким спрямована на розвиток сфери управління в системі HoReCaта електронної комерції. У цьому контексті проводиться активна робота щодо розвитку студентської науки (тут працюють студенти, які зацікавлені у розробці інноваційних рішень та їх реалізації в умовах сьогодення). Так, традиційно проводиться всеукраїнська студентська науково-практична конференція «Стан та перспективи розвитку міжнародної електронної комерції та готельно-ресторанної справи».