RSS FeedНовини

  • Поделиться в Facebook
  • Поделиться в Google+
  • Поделиться в Twitter
  • Количество просмотров 142

24 травня 2024 року

Конференція «Стан та перспективи розвитку міжнародної електронної комерції та готельно-ресторанної справи»

Конференція «Стан та перспективи розвитку міжнародної електронної комерції та готельно-ресторанної справи»

22 травня 2024 року на факультеті МЕВ та ТБ відбулась вже традиційна Всеукраїнська студентська науково-практична конференція «Стан та перспективи розвитку міжнародної електронної комерції та готельно-ресторанної справи». У заході взяли участь понад 50 учасників з усієї України.

З вітальним словом виступила в.о. декана факультету Мірошниченко Т.М., вона побажала студентам успіхів на науковій ниві, цікавих ідей та практичної реалізації. Розпочали свою роботу одразу декілька секцій.

Секція «Сучасні напрями розвитку готельно-ресторанної індустрії» об’єднала всіх зацікавлених у інноваційних технологіях та рішеннях, що впроваджуються в індустрії гостинності, різних концепціях сучасних закладів, останніх трендах, наприклад, вегетаріанстві, модернізації інфраструктури готельно-ресторанної галузі після війни. Студенти представляли доповіді українською та англійською мовами. Модераторка секції – завідувачка кафедри МЕК та ГРС Данько Н.І.

Наступна секція «Бізнес-моделі для сталого розвитку: виклики та цифрова трансформація» проходила в рамках європейського проєкту «Бізнес-моделі для сталого розвитку: виклики та цифрова трансформація». Студенти представляли, зокрема, результати досліджень з курсу «Сталий розвиток індустрії  гостинності», говорили про трансформацію бізнес-моделей під впливом цифровізації, про кейси сталих моделей. Багато студентів підготовлено керівниками, які були учасниками модулю Жана Моне весняного семестру. Модераторка секції – доцент кафедри МЕК та ГРС Страпчук С.І.

Паралельно працювала ще одна секція «Стале мислення та підприємництво: кращі кейси та практики, яка проходила в рамах ще одного європейського проєкту «Стале мислення та підприємництво», де студенти представили проєкти, над якими працювали увесь семестр в рамах цього модулю Жана Моне. Вони презентували ідеї щодо запровадження сталих практик на підприємствах різних галузей. Модератор секції – доцент кафедри МЕК та ГРС Миколенко О.П.

Не менш цікавими доповіді були на секції «Перспективи розвитку міжнародної електронної комерції». Студенти презентували дослідження про сучасний стан і перспективи розвитку міжнародної електронної комерції, використання штучного інтелекту, електронних грошей тощо.