RSS FeedНовини

  • Поделиться в Facebook
  • Поделиться в Google+
  • Поделиться в Twitter
  • Количество просмотров 1322

15 листопада 2013 року

Конференція з питань транскордонного співробітництва

Конференція з питань транскордонного співробітництва

У Каразінському університеті відбулася ІV Міжнародна науково-практична конференція «Українсько-російське порубіжжя: стан та перспективи співробітництва», присвячена 10-річчю створення єврорегіону «Слобожанщина».

Захід відбувся за участю фахівців у галузі міжнародної економіки України (Донецька, Луцька, Львова, Одеси, Рівного, Харкова) та Російської Федерації (Бєлгорода, Курська).

Із вітальним словом до присутніх звернувся декан факультету міжнародних економічних відносин та туристичного бізнесу, професор Вадим Ігорович Сідоров: «Наукову основу створення єврорегіону „Слобожанщина“ закладено науковою школою, яку очолює Артур Павлович Голіков. Учені вивчають цей феномен на економічній карті нашої країни. Дуже важливо, що єврорегіон „Слобожанщина“ перетинається з Росією, і його життєздатність вказує на необхідність зв’язків з нашими найближчими сусідами».

Про зародження ідеї та етапи створення єврорегіону «Слобожанщина», а також про перші єврорегіони України — «Карпати» та «Буг» — присутнім розповів завідувач кафедри міжнародних економічних відносин, професор Артур Павлович Голіков.

Із перспективними напрямками роботи на сучасному етапі розвитку єврорегіону «Слобожанщина» учасників конференції ознайомив заступник директора Департаменту економіки і міжнародних відносин Харківської обласної державної адміністрації, начальник управління зовнішньоекономічних зв'язків та міжнародних відносин Денис Станіславович Ткачов: «Наразі наш єврорегіон перебуває на етапі переосмислення, оскільки, на мою думку, більшість завдань, що стояли перед ним, вирішено. Сьогодні необхідно провести роботу щодо модернізації менеджменту єврорегіону, переосмислення взаємовідносин між прикордонними районами — по шість від України та Росії, а також — покращення співробітництва з тими регіонами, що не граничать з Харківською областю безпосередньо, але з якими налагодилися конструктивні ділові стосунки, зокрема це Курська область».

Довідково. Єврорегіон «Слобожанщина» створено 7 листопада 2003 року в Харкові керівниками органів виконавчої влади та місцевого самоврядування Харківської і Бєлгородської областей України та Російської Федерації відповідно як вищу форму прикордонної співпраці з метою гармонізації взаємодії сторін для реалізації основних соціально-економічних функцій прикордоння, усунення зайвих бар’єрів для контактів населення, залучення інновацій та інвестицій для стабілізації і зростання економіки, активізації міжрегіонального економічного співробітництва.


Фотозвіт з заходу: