RSS FeedНовини

  • Поделиться в Facebook
  • Поделиться в Google+
  • Поделиться в Twitter
  • Количество просмотров 591

21 квітня 2016 року

Зустріч із Надзвичайним та Повноважним Послом Латвійської Республіки в Україні

Зустріч із Надзвичайним та Повноважним Послом Латвійської Республіки в Україні

У Каразінському університеті відбулася зустріч керівництва та студентів університету з Надзвичайним та Повноважним Послом Латвійської Республіки в Україні Юрісом Пойкансом за участю проректора, професора Заріфа Назирова та директора Центру міжнародного співробітництва Олександра Фадєєва.

Привітавши присутніх, Заріф Назиров відзначив націленість співпраці з Латвією на відновлення колишніх тісних зв’язків та виголосив ідею започаткування курсів латвійської мови.

Юріс Пойканс окреслив актуальні проблеми, які наразі стоять перед Євросоюзом та європейськими країнами, зокрема це міграційна криза, інтеграція інших культур у європейський простір, питання виходу Великобританії із ЄС та його ймовірні наслідки. «Наразі ніякої альтернативи об’єднаної Європи немає, єдиний варіант збереження добробуту Європи — це ліквідація всіх бар’єрів. В цьому сенсі Україна відіграє важливу роль для її майбутнього», — акцентував пан посол. Він зупинився на стосунках ЄС–Україна–Росія, розповів про досвід Латвії щодо євроінтеграції, побажав українцям зміцнення національної єдності та врахування інтересів усіх регіонів.

Після промови Юріса Пойканса відбулася жвава дискусія за участю студентів університету, в тому числі студентів факультету МЕВ та ТБ, під час якої обговорювалися, зокрема, політичні, економічні та правові аспекти євроінтеграції.


Фотозвіт з заходу: