RSS FeedНовини

  • Поделиться в Facebook
  • Поделиться в Google+
  • Поделиться в Twitter
  • Количество просмотров 629

11 лютого 2016 року

Зустріч-дискусія з представниками програми «Східне партнерство»

Зустріч-дискусія з представниками програми «Східне партнерство»

У Каразінському університеті відбулася зустріч-дискусія з дев’ятьма представниками міністерств закордонних справ держав-членів Європейського Союзу, які беруть участь у програмі «Східне партнерство» з Україною.

На заході були присутні проректор, професор Заріф Назиров, начальник відділу організації міжнародної діяльності Олександр Фадєєв, викладачі та студенти університету. Представники факультету МЕВ та ТБ також брали активну участь у дискусії.

«Програму „Східне партнерство“ започатковано у 2009 році як спеціальний напрямок в рамках європейської політики сусідства, який об’єднав шість східних країн-сусідів ЄС. В основі такої двосторонньої співпраці — спільні цінності: демократія, верховенство права тощо. Найбільшим її результатом є політична асоціація, створення зони вільної торгівлі, лібералізація візового режиму для учасників проекту», — зазначила керівник групи «Зовнішні відносини ЄС зі Східною Європою, Південним Кавказом та Центральною Азією», представник Міністерства закордонних справ Німеччини Памела Прюше.

Учасники заходу відзначили позитивні зміни в Україні, які сталися протягом року, та поділилися досвідом своїх країн щодо набуття членства у Європейському Союзі. Також було обговорено перспективи входження України до Європейського Союзу, лібералізації візового режиму та роль молодого покоління у цих процесах.


Фотозвіт з заходу: