RSS FeedНовини

  • Поделиться в Facebook
  • Поделиться в Google+
  • Поделиться в Twitter
  • Количество просмотров 786

18 листопада 2015 року

Молодіжний євроатлантичний безпековий форум: розпочато роботу

Молодіжний євроатлантичний безпековий форум: розпочато роботу

У Каразінському університеті розпочав роботу Молодіжний євроатлантичний безпековий форум, що проходить з ініціативи університету та Посольства Литовської Республіки в Україні та за підтримки Посольства Королівства Норвегії в Україні. Участь у роботі форуму взяли студенти факультету МЕВ та ТБ.

Проректор, професор Юрій Холін привітав гостей форуму та відзначив його актуальність в кризовий етап української історії. Петрас Вайтекунас зауважив: «Ми зараз тут для того, щоб поділитися своїм досвідом, як стати частиною європейської цивілізації, розповісти, як Литва долучилася до ЄС та НАТО».

Темою доповіді Євгена Магди стала гібридна війна: «На зміну конвенційним військовим конфліктам між регулярними збройними силами прийшли конфлікти низької інтенсивності, де головними діячами виступають кримінальні угруповання. Це вже боротьба не за територію, а за вплив на свідомість громадян іншої країни».

Ханс Хельсет акцентував на меті НАТО, що відкритий для співробітництва та членства демократичних країн, яка полягає у попередженні агресії та створенні колективної системи захисту.

Під час форуму заплановано обговорення змін середовища глобальної безпеки, нових викликів у сучасному світі, ролі НАТО, безпекової політики України, та її відносин з НАТО.


Фотозвіт з заходу: