RSS FeedНовини

  • Поделиться в Facebook
  • Поделиться в Google+
  • Поделиться в Twitter
  • Количество просмотров 713

7 жовтня 2015 року

«Молодь змінить країну»: зустріч з відомим ученим Богданом Гаврилишиним

«Молодь змінить країну»: зустріч з відомим ученим Богданом Гаврилишиним

У Каразінському університеті відбулася зустріч з відомим ученим, громадським діячем і меценатом, дійсним членом Римського клубу, членом ініціативної групи «Першого грудня» Богданом Гаврилишиним. У заході взяли участь викладачі та студенти факультету МЕВ та ТБ.

З вітальним словом до присутніх звернувся проректор, професор Юрій Холін: «Я дуже радий, що до університету знову завітала людина-легенда, яка вперше побувала тут вже понад 20 років тому. У наші нелегкі часи дуже важливо, що є особистості, які мають знання, досвід, велику мудрість і хочуть поділитися цим з іншими».

Богдан Гаврилишин розповів про своє бачення розвитку України: «Країна наразі перебуває в незадовільному стані, але має великий потенціал. Її потрібно не реформувати, а трансформувати, і зробити це має молоде покоління, не фіксоване негативним досвідом СРСР і України часів незалежності. Ці люди повинні бути компетентними, патріотами і не підвладними корупуції».

Роман Мельник, координатор програми «Молодь змінить країну» Благодійного фонду Богдана Гаврилишина, розповів про проект, покликаний вивчити кращий європейський досвід і застосувати його в українських реаліях. Програма передбачає створення груп з 6–7 людей, сфера діяльності яких пов’язана з політологією, економікою, соціологією, екологією та правом, ознайомлення зі специфікою функціонування цих галузей в одній із шести європейських країн, зустріч з послом обраної держави, навчальну поїздку до цієї країни, роботу в українських виконавчих та законодавчих органах влади місцевого рівня.

Учасники вивчають досвід Німеччини, Австрії, Норвегії, Швейцарії, Швеції та Польщі — держав, що досягли найвищого рівня соціального й економічного розвитку і для яких характерні повна політична свобода, високий рівень добробуту усього населення, соціальна справедливість та симбіоз із довкіллям, а не його бездумна експлуатація. Фонд покриває витрати на навчальні поїздки.

По завершенню презентації програми та лекції Богдана Гаврилишина відбулося жваве обговорення за участю викладачів та студентів університету.


Фотозвіт з заходу: