RSS FeedНовини

  • Поделиться в Facebook
  • Поделиться в Google+
  • Поделиться в Twitter
  • Количество просмотров 692

5 жовтня 2015 року

«Європа у валізі»: зустріч з експертами щодо можливостей навчання за кордоном

«Європа у валізі»: зустріч з експертами щодо можливостей навчання за кордоном

У Каразінському університеті у рамках німецько-польсько-українського проекту «Європа у валізі», що реалізується спільно Фондом Конрада Еденауера, Інститутом Євроатлантичного співробітництва, Європейською академією Берліну та Польською фундацією Роберта Шоумана, відбулася зустріч студентів з експертами цих країн для сприяння європейському діалогу в Україні. Захід відвідали студенти МЕВ та ТБ.

Про можливості навчання українських студентів за кордоном, програми обміну, наявні стипендії та гранти, проекти, стартапи й інновації присутнім розповіли Андреас Кайзер, Йоанна Крупадзьоров, Юлія Айгофер, Мачей Занєвіч, Поліна Суліма, Руслан Кермач та Антон Пісаренко. Також було окреслено принципи федеральної освіти в Німеччині, обговорено міжуніверситетські партнерства, EVS-волонтерство, засади Болонського процесу, процедури отримання віз, питання захисту прав людини, ставлення студентів до політичних та економічних проблем сучасності тощо.

Експерти акцентували на необхідності координації зусиль української молоді та молоді країн ЄС для успішної інтеграції України до європейського простору. Також було відзначено важливість уявлень українців про Європу та суспільної думки про Україну серед населення країн Європи.


Фотозвіт з заходу: