RSS FeedНовини

  • Поделиться в Facebook
  • Поделиться в Google+
  • Поделиться в Twitter
  • Количество просмотров 612

9 липня 2015 року

Студенти університету — учасники всеукраїнського тренінгу «Якість вищої освіти очима студентів»

Студенти університету — учасники всеукраїнського тренінгу «Якість вищої освіти очима студентів»

21–23 червня 2015 року у Києві у рамках проекту Tempus IMPRESS проходив всеукраїнський тренінг «Якість вищої освіти очима студентів», у якому взяли участь представники кафедри міжнародного права факультету міжнародних економічних відносин та туристичного бізнесу університету — Аліна Абрамова, Альона Шевченко, Ігор Воєводін, Владислав Славов та студентка механіко-математичного факультету Тетяна Чередніченко.

Під час тренінгу було розглянуто «Стандарти і рекомендації щодо забезпечення якості в Європейському просторі вищої освіти» та практику їх застосування в європейських країнах, навчання в яких проходить за Болонською системою. Також студенти дізналися про їх реалізацію вищими навчальними закладами України, а також — шляхи покращення стану вищої освіти в нашій країні.

Окрім цього, учасники проаналізували можливості залучення студентів до процесу поліпшення освітнього процесу, практику студентських організацій в Європі (Students’ Pool) та розробили моделі створення і розвитку студентського об’єднання з якості освіти в Україні. Наприкінці тренінгу було оголошено про створення Національного експертного об’єднання студентів з питань забезпечення якості вищої освіти (Students’ QA Experts’ Pool) на базі Української асоціації студентського самоврядування.