RSS FeedНовини

  • Поделиться в Facebook
  • Поделиться в Google+
  • Поделиться в Twitter
  • Количество просмотров 936

30 вересня 2014 року

Відкрита лекція професора Павела Коваля

Відкрита лекція професора Павела Коваля

У Каразінському університеті відбулася відкрита лекція польського політика, депутата Європарламенту, співголови Комітету з парламентського співробітництва ЄС–Україна, професора Павела Коваля на тему: «Європа та Україна в останній декаді».

Захід відбувся за участю Генерального консула Республіки Польща в Харкові Яна Граната, віце-консула Генерального консульства Республіки Польща у Харкові, професора Якуба Коралевського, проректора, професора Заріфа Назирова, директора Центру міжнародного співробітництва, доцента Олени Шаповалової,директора Українсько-Польського центру науки та культури, доцента Тетяни Біткової, директора Центральної наукової бібліотеки університету Ірини Журавльової, викладачів, співробітників та студентів університету.

«Останні два роки університет проводить регулярні зустрічі з депутатами Європарламенту. Зокрема, до нас приїздив Президент Європейського парламенту (2009–2012 роки) Єжи Бузек, відомі польські економісти, серед яких — політик і реформатор, професор Варшавської школи економікиЛешек Бальцерович. Всі ці зустрічі проходили у форматі бесіди, у ході якої ми дізнавалися багато нової, корисної інформації. Я сподіваюся, що сьогоднішня зустріч теж стане таким елементом спілкування», — зазначив у вступному слові Заріф Назиров.

У рамках лекції Павел Коваль розповів про своє бачення розвитку України на шляху до Європейського Союзу, цілі та особливості Східного партнерства, необхідні для України реформи, перш за все у галузі права та економіки, міжнародну систему безпеки, діяльність політичних партій, розвиток громадянського суспільства тощо.

«Наразі важливо вирішити, як відбуватиметься трансформація в Україні. На мою думку, всім українцям важливо вивчати польський досвід трансформації, зокрема діяльність Лешека Бальцеровича — одного з батьків-засновників економічних реформ Польщі. Але, навіть у нас були помилки, на які важливо звертати увагу і не повторювати їх», — зауважив пан Коваль.

Також у рамках заходу відбулася презентація українського видання книги професора «Між Майданом і Смоленськом. Розмови з Пйотром Лєґутко та Доброславом Родзєвічем».


Фотозвіт з заходу: