RSS FeedНовини

  • Поделиться в Facebook
  • Поделиться в Google+
  • Поделиться в Twitter
  • Количество просмотров 669

27 вересня 2014 року

​Вітаємо зі Всесвітнім днем туризму!

​Вітаємо зі Всесвітнім днем туризму!

Всесвітній день туризму було започатковано рішенням Генеральної асамблеї Всесвітньої туристичної організації (UNWTO).

Уперше свято бурхливо відзначали у 1979 році в іспанському місті Торремолінос. В Україні, яка також є членом UNWTO, день туризму відзначається згідно з Указом Президента №471/98 від 1998 року.

Концептуальною ідеєю свята є пропаганда цінностей, філософії та можливостей сучасного туризму для людини, суспільства та держави як інструменту досягнення економічного розвитку і створення робочих місць, забезпечення сталого розвитку і подолання бідності.

Щороку день туризму відбувається під певним девізом, який заздалегідь визначається UNWTO. З певного часу такий девіз спрямований на актуалізацію та розв’язання засобами туризму глобальних завдань, проголошених у Цілях в області розвитку, що були сформульовані у Декларації тисячоліття Організації Об’єднаних Націй.

У 2014 році центральною темою свята є: «Туризм і суспільний розвиток», що підкреслює можливість сфери туризму створювати умови для розвитку місцевих співтовариств.

Всесвітній день туризму це свято усіх, кого ваблять близькі й далекі мандрівки, активний і змістовний відпочинок. Успіху Вам, радості, завзяття у пізнанні навколишнього світу!

Колектив кафедри туристичного бізнесу