RSS FeedНовини

  • Поделиться в Facebook
  • Поделиться в Google+
  • Поделиться в Twitter
  • Количество просмотров 66

20 травня 2024 року

Круглий стіл «Сталий розвиток українського підприємництва»

Круглий стіл «Сталий розвиток українського підприємництва»

14 травня на факультеті відбувся круглий стіл з обговорення практичних проблем, з якими стикається бізнес під час війни, та перспектив сталого розвитку. 

Захід проходив в рамках проєкту Жан Моне модулю «Стале мислення та підприємництво» та за підтримки Української асоціації з розвитку менеджменту та бізнес-освіти (УАРМБО).

Дискусію відкрила директорка Української асоціації з розвитку менеджменту та бізнес-освіти Людмила Горохова, яка розповіла про ресурси стійкості академічної та бізнес-спільноти.

Інесса Глущенко, начальник відділу зовнішньоекономічних зв’язків та міжнародних відносин Департаменту економіки і міжнародних відносин, ознайомила пристутніх з ініціативами ХОВА щодо підтримки підприємництва та розвитку економіки регіону.

Алла Сайпанова, сертифікована консультантка з експорту до ЄС та Канади, сертифікована бізнес-тренерка (ТПП), розповіла про особливості сертифікації продукції для експорту, звернула увагу на документальне оформлення й процедури, яких потрібно дотримуватись. ТПП відкрита до співпраці та надає фахові консультації та підтримку.

Анна Чайка, сертифікована аудиторка, власниця АФ «Бізнес-елемент», голова Харківського представництва МГО Рада незалежних бухгалтерів та аудиторів, надала інформацію про релокацію й проблеми, можливості і переспективи для бізнесу. АК працює з підприємцями  впродовж багатьох років, консультує щодо обліку та оподаткування не лише в Україні, а й закордоном.

Професор Олег Яременко, завідувач сектору інституційної економіки відділу економічної теорії ДУ «Інститут економіки та прогнозування НАН України», окреслив значущість держави у стійкості суспільства до загроз та викликів, а також – подальший розвиток нашої економіки у напрямку реіндустріалізації, цифровізації. Акцентував на важливості укріплення грошової одиниці, імплементації криптовалюти, укріплення податкової системи.

Професорка Олена Сергієнко – членкиня правління «Ініціатива трьох морів – Україна», CEO Startup HealthHelper, співзасновниця Ukrainian Technology Transfer Team, співзасновниця та директорка ГО ProSMARTBiz, резидентка BNB Club. Спікерка є фахівцем із заснування та розвитку стартапів, тож ознайомила учасників зі стартапами, детально описала кейс стартапу Health Helper, його важливість для системи охорони здоров'я.

Професорка Валентина Смачило, стажистка польської наукової премії ім. І.Виговського 2023, стажистка Erasmus Programme for Young entrepreneurs, тренерка міжнародного проєкту «Людський вимір: ефективне управління за допомогою даних та залучення громад» за підтримки МОМ. Спікерка представила дослідження щодо профілю підприємця в Україні, особливостей ведення бізнесу у Польщі, переваг та викликів, можливостей розвитку бізнесу в Польщі. Пані Валентина відкрита до співпраці з проєктного менеджменту.

Програма заходу
Відео круглого столу.