RSS FeedНовини

  • Поделиться в Facebook
  • Поделиться в Google+
  • Поделиться в Twitter
  • Количество просмотров 710

29 вересня 2016 року

Презентація проекту з підвищення інформаційної доступності туристичних об’єктів Харкова

Презентація проекту з підвищення інформаційної доступності туристичних об’єктів Харкова

У межах урочистостей з нагоди Всесвітнього дня туризму та Дня туризму в Україні Департаментом міжнародного співробітництва Харківської міської ради було презентовано проект обладнання екскурсійних об’єктів спеціальними інформаційними стендами з QR-кодом.

Відтепер дізнатися про відомі архітектурні пам’ятки Харкова можна за допомогою матричного коду (QR-коду), який надає посилання на більш детальну інформацію про об’єкт.

У практиці багатьох міст світу QR-коди активно використовуються для облаштування окремих об’єктів, музеїв та туристично-екскурсійних маршрутів, що дозволяє отримувати детальну інформацію різними мовами.

Перші таблички з QR-кодами були встановлені на трьох храмах міста – на будівлі при вході у Свято-Покровський чоловічий монастир, на будівлі Успенського собору та на воротах Свято-Благовіщенського кафедрального собору. Протягом року інформаційні таблички з QR-кодами з'являться на інших туристично-екскурсійних об’єктах Харкова.

У презентації проекту та відкритті табличок взяли участь члени туристичної ради при Харківському міському голові, у тому числі завідувач кафедри туристичного бізнесу факультету міжнародних економічних відносин та туристичного бізнесу, доцент Анатолій Юрійович Парфіненко.