RSS FeedНовини

  • Поделиться в Facebook
  • Поделиться в Google+
  • Поделиться в Twitter
  • Количество просмотров 1043

8 травня 2016 року

Дмитро Гедряков пройшов навчання у США

Дмитро Гедряков пройшов навчання у США

Студент кафедри туристичного бізнесу Дмитро Гедряков повернувся з навчання в Державному університеті Гранд-Веллі (США).

Студент 4 курсу кафедри туристичного бізнесу Дмитро Гедряков з початку 2016 року перебував з навчально-культурною метою в Державному університеті Гранд-Веллі (м. Аллендейл, штат Мічиган, США), де протягом чотирьох місяців він мав змогу нарівні з американськими студентами вивчати предмети професійного напрямку та сприяти міжкультурному діалогу.

Будучи стипендіантом Державного департаменту США, Дмитро пройшов підготовчий дистанційний курс, спрямований на розвиток професійних та лідерських умінь в кінці 2015 року, а після приїзду до приймаючого університету спробував себе у ролі «активного громадянина», концепція чого ґрунтується на активній громадській позиції, де кожна суспільна проблема розглядається в дуалістичній системі «права та обов'язки», а неодмінна участь у громаді вимагає постійного пошуку вирішення суспільних проблем. На шляху до інтеграції у місцевій громаді волонтерство є неодмінною сходинкою.

Дмитро займався таким гострим у сучасному американському суспільстві питанням як проблема нелегальних іммігрантів та біженців. Разом з групою американських студентів він працював на громадських засадах у неприбутковій організації "Jewish Vocational Services" у м. Канзас-Сіті, штат Мізурі. Під час цієї виїздної практики він мав можливість вивчити механізм переселення мігрантів та біженців до США, а також поспілкуватися з такими родинами.

Відповідаючи на питання про найбільш позитивне та негативне враження від Америки, Дмитро прийшов висновку, що найгіршими для нього виявилися затяжна зима у Мічигані та приховані податки. Найбільше йому сподобалася поїздка до Вашингтону, гарне враження залишили також стиль викладання в американських вузах та спортивні розваги на кампусі.