RSS FeedНовини

  • Поделиться в Facebook
  • Поделиться в Google+
  • Поделиться в Twitter
  • Количество просмотров 1040

29 березня 2016 року

Конференція з актуальних проблем світового господарства і міжнародних економічних відносин: розпочато роботу

Конференція з актуальних проблем світового господарства і міжнародних економічних відносин: розпочато роботу

У Каразінському університеті розпочала роботу Науково-практична конференція молодих вчених «Актуальні проблеми світового господарства і міжнародних економічних відносин».

Захід відбувся за участю декана, професора Вадима Сідорова, заступників декана, професора Надії Казакової та доцента Лариси Григорової-Беренди, а також професорів Артура Голікова, Олени Довгаль, Ігоря Матюшенка, доцента Павла Черномаза, викладачів та студентів університету.

З вітальним словом звернувся Вадим Сідоров, відзначивши високий рівень представлених на конференції наукових робіт та побажавши присутнім успіхів у її роботі.

У рамках пленарного засідання науковці факультету виступили із доповідями, зокрема Артур Голіков окреслив основні тенденції проблеми народонаселення світу, взаємозв’язок кількості населення з обсягами продовольства, визначив причини збільшення населення на Землі, серед яких ранні шлюби, вплив релігії, традиції багатодітності сім’ї, заборона абортів тощо.

Ігор Матюшенко, розглядаючи перспективні напрямки науково-технологічного розвитку країн світу, акцентував на важливості конвергенції знань, технологій і суспільства, а також проведення передових наукових досліджень заради бізнесу, вирішення глобальних проблем, задоволення потреб людини тощо.

У ході секційних засідань заплановано обговорення проблем трансформації міжнародних економічних відносин в епоху глобалізації, розвитку світового господарства та національних економік, а також актуальних проблем сучасних міжнародних відносин.


Фотозвіт з заходу: