RSS FeedНовини

  • Поделиться в Facebook
  • Поделиться в Google+
  • Поделиться в Twitter
  • Количество просмотров 709

7 грудня 2015 року

Відкрита лекція «100 років економічної історії Японії»

Відкрита лекція  «100 років економічної історії Японії»

3 грудня 2015 року на факультеті міжнародних економічних відносин та туристичного бізнесу виступив почесний професор університету Хакуо (м. Ояма, Японія), президент Інституту малого бізнесу Кенджі Хігучі з лекцією «100 років економічної історії Японії» у рамках планових заходів від Наукового товариства МЕВ та ТБ за сприяння Українсько-Індійського академічного центру.

Професор Хігучі докладно розповів про період в економіці Японії після Другої світової війни: демілітаризації, ліквідацію дзайбацу — японських монопольних об'єднань, реформах держави в податковій і соціальних сферах. Так, демонополізація японської економіки дозволила сформувати на внутрішньому ринку Японії конкурентне середовище і привела до розвитку малого бізнесу. Як зазначив професор: «Вдалий збіг всіх цих обставин і працьовитість японського народу дали основу для відомого економічне дива».

Серед учасників заходу були директор Українсько-Індійського академічного центру Ірина Брехуней, заступник декана факультету МЕВ та ТБ з навчальної роботи, вчений секретар ради факультету, кандидат економічних наук, доцент Лариса Іванівна Григорова-Беренда, завідуюча кафедрою міжнародних економічних відносин, кандидат географічних наук, доцент Казакова Надія Артурівна, представники Наукового товариства МЕВ та ТБ.

У ході лекції студенти-міжнародники мали можливість поставити цікаві їм питання, серед яких особливо популярні були про японську корпоративну культуру.

Наукове товариство факультету МЕВ та ТБ раде таким почесним гостям і в майбутньому сподівається на плідну співпрацю з японськими колегами.


Фотозвіт з заходу: