RSS FeedНовини

  • Поделиться в Facebook
  • Поделиться в Google+
  • Поделиться в Twitter
  • Количество просмотров 463

20 жовтня 2015 року

Круглий стіл «Професійна підготовка та стандарти у сфері туризму та гостинності»

Круглий стіл «Професійна підготовка та стандарти у сфері туризму та гостинності»

16 жовтня 2015 року за ініціативи Міністерства економічного розвитку і торгівлі України відбувся круглий стіл на тему: «Наука. Освіта. Професійна підготовка та стандарти у сфері туризму та гостинності» за участі представників наукових інститутів та провідних ВНЗ, що забезпечують професійну підготовку фахівців у сфері туризму та гостинності.

Під час роботи круглого столу були обговорені наступні питання:

  1. Розроблення, впровадження та використання професійних стандартів вищої освіти та професійної підготовки кадрів за компетентнісним підходом та у відповідності з галузевими стандартами сфери туризму та гостинності.
  2. Розроблення кваліфікаційних вимог до професій у сфері туризму та гостинності.
  3. Підвищення ефективності взаємодії системи освіти з ринком праці. Питання участі роботодавців у навчальному процесі та запровадженні інноваційних форм проходження практики.
  4. Наукове забезпечення державної політики в галузі туризму. Наукові дослідження та обґрунтування діяльності організацій сфери туризму та гостинності за видами туризму та підгалузевими напрямками.
  5. Створення всеукраїнської мережі ВНЗ та центрів професійної підготовки з метою ефективного використання людських ресурсів для проведення наукових, маркетингових та соціологічних досліджень.
  6. Взаємодія українських ВНЗ з ЮНВТО, участь у роботі "UNWTOKnowledgeNetwork".

Участь у роботі круглого столу взяв завідувач кафедри туристичного бізнесу доц. Парфіненко А. Ю.