RSS FeedНовини

  • Поделиться в Facebook
  • Поделиться в Google+
  • Поделиться в Twitter
  • Количество просмотров 1493

12 жовтня 2015 року

Каразінці пройшли дипломатичне стажування в Угорщині

Каразінці пройшли дипломатичне стажування в Угорщині

4–9 жовтня 2015 року 24 студенти і 5 викладачів факультету міжнародних економічних відносин та туристичного бізнесу у рамках проекту Європейської школи взяла участь у ІІІ програмі дипломатичного стажування «Угорщина: досвід країн Вишеградської групи в ЄС». Освітній курс організовано за сприяння Посольства Угорщини в Україні та Посольства України в Угорщині.

Каразінці стали учасниками робочих заходів і зустрічей в Парламенті Угорської Республіки, Міністерстві закордонних справ та торгівлі Угорщини, Департаменті міжнародних зв'язків Мерії Будапешта, Інституті закордонних справ і торгівлі, Будапештському університеті імені Матвія Корвіна та Посольстві України в Угорщині. Від досвідчених представників дипломатичного корпусу вони дізналися про роль Вишеградської групи та її співпрацю з Україною, досвід Угорщини в сфері міжнародних відносин та членства в ЄС, а також розширили свої знання в питаннях зовнішньої політики та інтеграційних процесів у ЄС. Студенти також ознайомилися з практичними аспектами роботи дипломатичних представництв і місій за кордоном, отримали практичні поради з побудови успішної кар’єри.

Під час візиту до Угорщини каразінці влаштували флеш-моб на Площі Героїв у Будапешті, де заспівали гімн України на знак поваги до співпраці й дружби з угорським народом. Також відбулася зустріч із представниками Клубу молодих дипломатів Угорщини, під час якої студенти ознайомилися зі специфікою роботи фахівців із міжнародних питань у ЄС.

Крім того, в рамках культурно-розважальної програми група відвідала Королівський палац, Парламент Угорщини, Цитадель, а також здійснила круїз на кораблі по Дунаю та завітала до найбільшого аквапарку в передмісті Будапешта.

Завершилася програма у Посольстві Угорщини в Києві, де українській делегації було представлено бачення пріоритетів розвитку відносин між Україною й Угорщиною та вручено сертифікати про успішне закінчення дипломатичного стажування в Єврошколі за підписами керівників посольств обох країн.

Наступна програма відбудеться в березні 2016 року. Детальніше про неї можна дізнатися на сайті.