RSS FeedНовини

  • Поделиться в Facebook
  • Поделиться в Google+
  • Поделиться в Twitter
  • Количество просмотров 1019

1 жовтня 2015 року

Візит Надзвичайного і Повноважного Посла Республіки Аргентина

Візит Надзвичайного і Повноважного Посла Республіки Аргентина

Каразінський університет відвідав Надзвичайний і Повноважний Посол Республіки Аргентина в Україні Ліла Ролдан Васкес де Муан. В рамках візиту відбулася зустріч з проректором, професором Заріфом Назировим, директором Центру міжнародного співробітництва, доцентом Оленою Шаповаловою та начальником відділу організації міжнародної діяльності Олександром Фадєєвим, під час якої було обговорено перспективи подальшої співпраці між Україною й Аргентиною та зміцнення культурних зв’язків між країнами.

Пані Ліла Ролдан Васкес де Муан прочитала лекцію «Питання Мальвінських островів» для студентів університету. Захід відвідали члени Студентського наукового товариства факультету МЕВ та ТБ: голова СНТ Локтіонова Марина, заступник голови Бикова Марина та першокурсники.

«Попри те, що Україну й Аргентину розділяє понад 15 000 кілометрів, наші народи мають багато спільного: ми пишаємося своєю Батьківщиною, маємо багату культуру, вирізняємося умінням досягати результату за мінімальних грошових витрат, послуговуючись лише власним розумом та уявою, завдяки чому у наших країнах розвиваються, зокрема, ядерна енергетика, фармація та охорона здоров’я. Крім того, в Аргентині є велика українська діаспора», — зазначила лектор.

Під час лекції пані Ліла Ролдан Васкес де Муан розповіла про Мальвінські острови — спірну територію, право на володіння якою заявляють і Аргентина, і Великобританія, зокрема окреслила історичні віхи конфлікту.

Також було обговорено можливості навчання в Аргентині для українських студентів. Пані Посол акцентувала на наявності договору про взаємне визнання документів про вищу освіту між Аргентиною та Україною.


Фотозвіт з заходу: