RSS FeedНовини

  • Поделиться в Facebook
  • Поделиться в Google+
  • Поделиться в Twitter
  • Количество просмотров 612

3 серпня 2015 року

Туристично-краєзнавча навчальна практика

Туристично-краєзнавча навчальна практика

Студенти першого курсу кафедри туристичного бізнесу протягом липня успішно пройшли туристично-краєзнавчу навчальну практику.

Як розповів один з керівників практики, доцент І. С. Посохов, головне її завдання — ознайомлення першокурсників зі специфікою майбутньої спеціальності та одержання ними навичок з таких дисциплін, як туристичне краєзнавство, історія туризму, географія туризму тощо. Тобто студенти досліджують рідний край крізь призму туристичної самобутності.

Під час практики студенти познайомилися з туристичним потенціалом Слобожанщини, відвідали основні туристично-екскурсійні маршрути, що за тематичними напрямами охоплюють визначні місця, пам’ятки історії, культури, архітектури та природи, а також місця, пов`язані з життям і діяльністю видатних людей регіону.

Окрім маршрутів культурно-пізнавального туризму Харкова, організованих у співпраці з Центром краєзнавства імені П. Т. Тронька, студенти відвідали музей археології та церковно-історичний музей, дізналися про перспективи розвитку релігійного туризму, а також про роботу музеїв з екскурсантами. Оскільки Харків є потужним промисловим центром, першокурсникам було запропоновано маршрути з індустріального туризму: до хлібозаводу «Кулінічі», на ПАТ «Турбоатом» та на Anheuser-BuschInBevУкраїна. Студенти ознайомилися з виробництвом на заводах-гігантах, були вражені масштабами, брали участь у бізнес-іграх, дізналися про труднощі та перспективи організації промислового туризму.

Першокурсникам було запропоновано декілька маршрутів з екологічного туризму, а саме до Ботанічного саду та до Фельдман-екопарку. У рамках практики відбулося перше знайомство студентів з діяльністю туристичних підприємств регіону, В.А . Редіна, директор найпотужнішої в Україні обласної станції юних туристів, познайомила молодь з особливостями залучення туристів, ведення діловодної документації, перспективами роботи на державних та приватних туристичних підприємствах.

У результаті проходження практики студенти відкрили для себе туристичний потенціал Харківщини, основні правила організації та проведення туристичних подорожей. У вересні, після систематизації студентами матеріалів відповідно до здійснених маршрутів та екскурсій, відбудеться підсумкове заняття з навчальної практики.


Фотозвіт з заходу: