RSS FeedНовини

  • Поделиться в Facebook
  • Поделиться в Google+
  • Поделиться в Twitter
  • Количество просмотров 382

13 липня 2015 року

У Харківському національному університеті імені В. Н. Каразіна стартувала вступна кампанія–2015

У Харківському національному університеті імені В. Н. Каразіна стартувала вступна кампанія–2015

Факультет МЕВ та ТБ здійснює набір студентів на денну та заочну форми навчання за спеціальностями «Міжнародні економічні відносини», «Туризм», «Готельно-ресторанна справа», «Міжнародне право» та за нещодавно відкритими програмами — «Міжнародна інформація», «Міжнародний бізнес», «Країнознавство».

Абітурієнти мають змогу подати заяву про участь у конкурсному відборі як у паперовій, так і в електронній формі. Окрім заяви вступник має надати: документ державного зразка про раніше здобуту освіту, на основі якого здійснюється вступ, і додаток до нього (копії); сертифікати Українського центру оцінювання якості освіти (копії); копію документа, що посвідчує особу та громадянство; 6 фотокарток 3×4; для юнаків військовий квиток або приписне свідоцтво.

Порівняно з попередніми роками цьогорічна вступна кампанія має низку суттєвих відмінностей — новий підхід до обчислення конкурсного бала, пріоритетність (рейтингування) поданих заяв, автоматизована система надання рекомендацій до зарахування на місця державного замовлення.

Університет є активним учасником міжнародного освітнього процесу, разом з іноземними університетами реалізовує програми академічного обміну, подвійних дипломів, які дозволяють українським студентам здобувати вищу освіту за кордоном.

Наукове товариство студентів, аспірантів, докторантів і молодих учених організовує студентські конференції, семінари та лекції, сприяє обміну науковими ідеями. В університеті діє Центр працевлаштування студентів та випускників, з ініціативи якого регулярно проводяться ярмарки вакансій, презентації роботодавців та програм стажувань. Профспілка забезпечує соціально-економічну підтримку студентів.

Також в університеті функціонують органи студентського самоврядування, завданнями яких є всебічна підтримка, підвищення соціальної активності, організація відпочинку, а також захист інтересів студентів, які мешкають у гуртожитках.

Важливим напрямком роботи є фізичне та психічне здоров’я студентів: працює Навчально-наукова психологічна служба, проводяться психологічні тренінги та консультації, кафедрою фізичного виховання та спорту організована робота груп за багатьма видами спорту.

Каразінський університет є одним з найстаріших в Східній Європі та єдиним українським вищим навчальним закладом, де навчалися і працювали три лауреати Нобелівської премії — біолог Ілля Мечников, економіст Семен Кузнець, фізик Лев Ландау, входить до рейтингу 500 кращих університетів світу QS World University Rankings, щорічно посідає чільні місця у всеукраїнських рейтингах, відіграє важливу роль у підтримці статусу Харкова як культурно-освітнього центру.

Бажаємо успіхів та усвідомленості усім абітурієнтам під час вибору майбутньої професії!