RSS FeedНовини

  • Поделиться в Facebook
  • Поделиться в Google+
  • Поделиться в Twitter
  • Количество просмотров 652

26 травня 2015 року

Рейтинг QS World University Rankings: Каразінський університет — в Топ–500

Рейтинг QS World University Rankings: Каразінський університет — в Топ–500

Каразінський університет другий рік поспіль входить до рейтингу 500 кращих університетів світу QS World University Rankings, до якого також увійшов Київський національний університет імені Тараса Шевченка.

Рейтинг QS World University Rankings — це глобальне дослідження показників досягнень вищих навчальних закладів світового значення в галузі освіти й науки, який розраховується за методикою британської консалтингової компанії Quacquarelli Symonds (QS).

Серед критеріїв рейтингу — індекс академічної репутації вищого навчального закладу, індекс репутації серед працедавців, співвідношення кількості представників професорсько-викладацького складу до кількості студентів, індекс цитування наукових статей викладацького складу (за матеріалами Scopus) по відношенню до чисельності його представників, відсоток іноземних представників викладацького складу та іноземних студентів від загальної кількості студентів.

Для визначення результатів рейтингу використовуються статистичні дані з відкритих джерел, бібліометричні дані Scopus, а також результати глобального експертного опитування міжнародних представників академічної спільноти та працедавців, яке проводиться в п’яти предметних сферах: природничі науки, соціальні науки, гуманітарні науки та мистецтво, науки про життя, інженерні науки й технології.

Щорічно у дослідженні беруть участь більш ніж 2 500 вищих навчальних закладів світу, за його підсумками складається рейтинг Топ–500, а також рейтинги університетів за окремими дисциплінами.