RSS FeedНовини

  • Поделиться в Facebook
  • Поделиться в Google+
  • Поделиться в Twitter
  • Количество просмотров 932

27 квітня 2015 року

Відкрита лекція «Сільський зелений туризм: питання та відповіді»

Відкрита лекція «Сільський зелений туризм: питання та відповіді»

У Каразінському університеті з ініціативи кафедри туристичного бізнесу факультету міжнародних економічних відносин та туристичного бізнесу відбулася відкрита лекція президента Золочівської районної громадської організації «Слобожанські оселі» Ірини Сумщенко «Сільський зелений туризм: питання та відповіді».

Під час заходу лектор ознайомила присутніх з історією розвитку сільського туризму у світі та в Україні, зокрема створенням та діяльністю Європейської фундації сільського і фермерського туризму (EuroGites), Спілки сприяння розвитку сільського зеленого туризму в Україні, а також з нормативно-правовою базою у цій сфері. За словами Ірини Сумщенко, громадську організацію «Слобожанські оселі» засновано з метою підтримки державних програм розвитку зеленого туризму та депресивних сільських територій.

Студенти дізналися, які ресурси необхідні для заснування власного бізнесу у галузі зеленого туризму, окрім рухомого й нерухомого майна, транспортних засобів тощо. Вказано джерела набуття потрібних для цього знань: засоби масової інформації, громадські організації, виставки, семінари, конференції тощо.

Також у ході лекції було порушено питання правового оформлення надання туристичних послуг, зокрема окреслено специфіку реєстрації особистого селянського господарства та фізичної особи-підприємця. Лектор розповіла про стан сільського зеленого туризму в європейських країнах, перспективи його розвитку в Україні, необхідність стратегічного планування бізнесу, відзначила важливість впровадження енергоефективних технологій.

У рамках заходу відбувся показ фільму, в якому на прикладі гуцульського села було продемонстровано складові, що є запорукою успішного розвитку сільського туризму та ведення прибуткого бізнесу. Серед них — історія, природні об'єкти та пейзажі, страви місцевої кухні, фольклор, самобутні традиції, легенди, фестивалі, заняття мешканців, наприклад, вівчарство, традиційне вбрання, народні промисли: вишивка хрестиком, ткацтво килимів, різьба по дереву, лозоплетіння тощо.

«Для заснування бізнесу у сфері сільського туризму необхідні бажання, ціль, ресурси і знання. Як сказав Вістон Черчилль: „Успіх — це вміння рухатися від невдачі до невдачі, не втрачаючи ентузіазму“», — підсумувала Ірина Сумщенко.


Фотозвіт з заходу: