RSS FeedНовини

  • Поделиться в Facebook
  • Поделиться в Google+
  • Поделиться в Twitter
  • Количество просмотров 826

18 квітня 2013 року

VI Міжнародний туристичний форум

VI Міжнародний туристичний форум

Дводенний VI Міжнародний туристичний форум «Харків: партнерство в туризмі» сьогодні, 18 квытня, відкрився у Харкові.

Церемонія відкриття відбулася у конференц-залі готелю «Харків Палас». У ній взяли участь заступник Харківського міського голови з питань розвитку та забезпечення життєдіяльності міста Ігор Терехов, заступник міського голови з питань сім'ї, молоді та спорту Олександр Попов, директор Департаменту охорони здоров'я Юрій Сороколат, директор Департаменту міжнародного співробітництва Віктор Рудь, а також Генеральний консул Республіки Польща у Харкові Ян Гранат, віце-мер з питань культури і туризму Генуї (Італія) Карла Сибіла і міністр курортів і туризму АР Крим Олександр Лієв.

«Мені випала велика честь від імені Харківського міського голови Геннадія Кернеса вітати вас у Харкові і привітати зі святом відкриття VI Міжнародного туристичного форуму. Хочу подякувати всіх учасників, які відгукнулися на наше запрошення і відвідали Харків. Особлива подяка нашим містам-побратимам і містам-партнерам, які спільно з нами проводять цей форум. З кожним роком цей захід набирає сили й стає по-справжньому міжнародною подією. Сподіваюся, що ви гідно оціните ті досягнення, якими пишається Харків, і в рамках цього форуму народяться нові, взаємовигідні проекти, а сам форум дасть потужний імпульс для розвитку туризму не тільки в Харкові, але й в усій Україні», — зазначив у вітальному слові Ігор Терехов.

Він також повідомив, що завтра, 19 квітня, буде підписаний договір про побратимство зі словацьким містом Трнава.

У свою чергу, Генеральний консул Республіки Польща Ян Гранат заявив, що Харків вже має серйозний досвід проведення грандіозних спортивних заходів, тепер місту необхідно розвивати напрямок міського туризму. За його словами, для цього, в першу чергу, потрібно розвивати інфраструктуру, транспортне сполучення, у тому числі і авіаційне. Генеральний консул зазначив, що Харків славиться не тільки своїми історичними пам'ятками, а й міжнародними конгресами, масштабними фестивалями і конкурсами, перспективними ж можна назвати сферу зеленого туризму та шопінг-тури.

Свою участь у форумі підтвердили міста-партнери Харкова з 7 країн світу, а також 8 міст України, в тому числі ті, з якими у нас уже склалися дружні та ділові стосунки під час підготовки та проведення Євро–2012. На форум прибули представники Києва, Донецька, Львова, Коктебеля, Луганська, Черкас, Одеси та Чугуєва. Іноземні гості представлені містами Бєлгород і Санкт-Петербург (Росія), Каунас (Литва), Генуя (Італія), Анкара (Туреччина), Беер-Шева (Ізраїль), Брно (Чехія), Трнава (Словаччина).

По завершенні офіційної частини розпочалася міжнародна науково-практична конференція з питань туризму «Гостинність сучасного міста». У ході заходу представники міст-партнерів представлять туристичний потенціал своїх міст, обговорять питання розвитку туристичної галузі, іміджевої політики, брендінгу, маркетингової стратегії, інформаційних технологій у сфері розвитку туризму, а також державно-приватне партнерство.

Інформацію надано за підтримки сайту http://www.city.kharkov.ua


Фотозвіт з заходу: