RSS FeedНовини

  • Поделиться в Facebook
  • Поделиться в Google+
  • Поделиться в Twitter
  • Количество просмотров 388

31 березня 2015 року

Відкрита лекція професора Ольги Любіцевої «Пріоритетні напрямки розвитку вітчизняного та міжнародного туризму»

Відкрита лекція професора Ольги Любіцевої «Пріоритетні напрямки розвитку вітчизняного та міжнародного туризму»

У Каразінському університеті відбулася відкрита лекція завідувача кафедри країнознавства і туризму Київського національного університету імені Тараса Шевченка, професора Ольги Любіцевої.

Науковець звернула увагу на основні тенденції у зарубіжному та вітчизняному туризмі, особливості підготовки кадрів у цій сфері в Україні та за кордоном. Крім цього, було визначено ключові особливості туристичної галузі, зокрема, глобалізованість та монополізацію цієї сфери.

«На сьогодні розвиток міжнародного туризму в окремій країні безпосередньо залежить від стану її внутрішнього туризму. Активізація таких складників туристичної сфери як технологічні інновації та інформація сприяє все більшій віртуалізації туристичного простору. У зв’язку з підвищенням загального культурного рівня, туризм, окрім збільшення фінансового прибутку, створення комфортних та безпечних умов для відпочинку, має забезпечувати прагнення населення до саморозвитку», — зазначила Ольга Любіцева.

За словами професора, підготовка кадрів у сфері туризму має забезпечувати інтернаціоналізацію, мобільність праці, тобто можливість руху трудових ресурсів, здатність до постійного саморозвитку працівників.

Також Ольга Любіцева акцентувала на стабільному зростанні туристичного процесу протягом останніх років, незважаючи на економічні негаразди, стихійні лиха та локальні конфлікти різного характеру.