RSS FeedНовини

  • Поделиться в Facebook
  • Поделиться в Google+
  • Поделиться в Twitter
  • Количество просмотров 538

23 березня 2015 року

Міжнародний молодіжний форум «Глобалізаційні виклики і багатостороння дипломатія»

Міжнародний молодіжний форум «Глобалізаційні виклики і багатостороння дипломатія»

Студенти 3 курсу напряму пыдготовки «Міжнародне право» Поліна Батрак та Микола Горобцов стали учасниками III Міжнародного молодіжного форуму «Глобалізаційні виклики і багатостороння дипломатія», який відбувся 18 березня 2015 року у Дипломатичній академії при МЗС України в Києві.

У роботі Форуму взяли участь cтуденти і аспіранти, молоді вчені, провідні українські і зарубіжні науковці та експерти, дипломати і співробітники Міністерства закордонних справ, представники інших центральних органів державної влади.

Конференція почалася з урочистого відкриття і пленарного засідання, пыд час якого присутні заслухали виступи таких політичних діячів, як Микола Кулініч, ректор Дипломатичної академії, Ян Томбіньські, голова Представництва ЄС в Україні, Турбйорн Ягланд, генеральний секретар Ради Європи, Валері Чечелашвілі, генеральний секретар ГУАМ, і Дмитро Шимків, заступник глави Адміністраціїї Президента.

Форум передбачав проведення двох конференцій за секціями:

1. Удовенківські дипломатичні читання: обговорювались мандат і миротворчі функції ООН і внесок України, обов’язки держав і Управління верховного комісара ООН у справах біженців: молодіжні ініціативи, молодіжна креативна дипломатія.

2. Україна в глобальному світі: витоки кризи і шляхи її подолання:

Безпекові аспекти розвитку України: імперативи-виклики-реагування та орієнтири розбудови сучасної української дипломатії: обговорювались геополітичні і геоекономічні виклики суверенітету України, концепція національної безпеки України, гібридна війна проти національних держав та досвід протидії.

Учасникам міжнародної конференції було вручено публікації Національного інституту стратегічних досліджень, інформаційні брошури щодо стажування та навчання у Дипломатичній академії та збірник тез доповідей.


Фотозвіт з заходу:
  • Зустріч з Шимківом  Дмитрієм Анатолійовичем, заступником  Глави Адміністраціїї Президента, та Татаренко Наталією Олексіївною,завідуючою кафедри міжнародної економіки та економічної дипломатії Дипломатичної академії України при МЗС
  • Зустріч  з Кулінічем Миколою Андрійовичем, ректором  Дипломатичної академії