RSS FeedНовини

  • Поделиться в Facebook
  • Поделиться в Google+
  • Поделиться в Twitter
  • Количество просмотров 1334

12 квітня 2013 року

Школа міжнародної інтеграції та транскордонного співробітництва: знайомства, досвід, єднання

Школа міжнародної інтеграції та транскордонного співробітництва: знайомства, досвід, єднання

8–12 квітня 2013 року відбулися заходи Школи міжнародної інтеграції та транскордонного співробітництва.

8–11 квітня 2013 року в інтернет-режимі на форумі (http://forum.euroregion.ru/) проходило обговорення доповідей, представлених учасниками, а 12 квітня 2013 року відбулося підсумкове засідання Школи.

Заходи Школи міжнародної інтеграції та транскордонного співробітництва, в яких з 2009 року беруть участь викладачі, аспіранти та студенти кафедри міжнародних економічних відносин факультету МЕВ та ТБ Харківського національного університету імені В.Н. Каразіна, з кожним роком підвищують свій рівень і розширюють коло учасників.

Цього року на заходах факультет представляли заступник декана з виховної роботи А.П. Гуслєв, доцент кафедри міжнародних економічних відносин П.О. Черномаз і делегація з 14 студентів спеціальностей «міжнародні економічні відносини» і «міжнародне право».

У рамках Школи було проведено Міжнародну науково-практичну конференцію «Управління розвитком прикордонних регіонів у хронотопі пострадянського простору», на яку подали доповіді 5 викладачів факультету. На пленарному засіданні конференції виступив доцент П.О. Черномаз, який у доповіді «Значення транскордонного співробітництва для зміцнення єдності населення прикордонних територій» проаналізував ситуацію, що склалася в українсько-російському транскордонному співробітництві, в тому числі в єврорегіоні «Слобожанщина», і підкреслив важливість реалізації транскордонних проектів у сфері «політики малих справ», спрямованих на зміцнення єдності населення прикордоння. Одним з таких проектів і є Школа міжнародної інтеграції та транскордонного співробітництва.

Паралельно з конференцією в рамках Школи були проведені VII Стратегічні транскордонні дебати «Міжнародна інтеграція і публічна дипломатія». Команда факультету міжнародних економічних відносин та туристичного бізнесу вже вп'яте взяла участь у подібних дебатах. З кожним роком зацікавленість студентів і бажання використовувати отримані в стінах університету на факультеті МЕВ та ТБ знання, а також проявити на дебатах свій потенціал зростають.

За умовами дебатів студенти факультету потрапили в різні команди, але обрали напрям «економіка». Спікерами команд були студенти МЕВ і ТБ: Вікторія Кізілова від команди «сині» і контр-спікер від команди «червоні» — Ірина Святуха.

За підсумками всіх виступів здобула перемогу команда «червоні», напрям «економіка» якої представляли студентки 3 курсу Анастасія Поліванцева та Ірина Святуха. Команда-противник «сині» також була на висоті, особливу увагу заслужили студентки 1 курсу Катерина Карпенко та Ілона Івакіна, які ставили професійні питання контр-спікерам команди-переможця, а також студентки 3 курсу Вікторія Кізілова, Ганна Чучмай, Юлія Руднєва.

Всі учасники дебатів отримали сертифікати, а команду-переможця нагородили призами-сувенірами з символікою Школи. Завершилися заходи колективним фотознімком. Студенти поверталися до Харкова у відмінному настрої, з новими знайомствами і неоціненним досвідом.


Фотозвіт з заходу: