RSS FeedНовини

  • Поделиться в Facebook
  • Поделиться в Google+
  • Поделиться в Twitter
  • Количество просмотров 831

9 квітня 2013 року

Науково-практичний круглий стіл «Туристична сфера Харківського регіону: джерела конкурентних переваг»

 Науково-практичний круглий стіл «Туристична сфера Харківського регіону: джерела конкурентних переваг»

У Харківському національному університеті імені В.Н. Каразіна відбулося засідання ІІІ науково-практичного круглого столу «Туристична сфера Харківського регіону: джерела конкурентних переваг».

У заході взяли участь директор Департаменту культури і туризму Харківської обласної державної адміністрації Д.П. Кузнєцов, директор Харківського організаційно-методичного центру туризму Д.Г. Дармостук, декан факультету міжнародних економічних відносин та туристичного бізнесу, професор В.І. Сідоров, завідувач кафедри туристичного бізнесу, доцент А.Ю. Парфіненко, директор Центру краєзнавства імені П.Т. Тронька, професор С.М. Куделко, директор Центру міжнародного співробітництва, доцент О.О. Шаповалова, декан факультету менеджменту Харківського національного університету міського господарства, завідувач кафедри туризму і готельного господарства, професор І.М. Писаревський, доцент кафедри соціальної та гуманітарної політики Харківського регіонального інституту державного управління О.В. Кулініч, президент громадської організації «Слобожанські оселі» І.М. Сумщенко, провідні науковці та практики туристичного бізнесу.

«Учені нашого факультету докладають великих зусиль, щоб довести, що в Україні існує наука „туризмознавство“», — звернувся до присутніх зі вступним словом декан факультету міжнародних економічних відносин та туристичного бізнесу, професор В.І. Сідоров, підкресливши важливість проведення подібних заходів для розвитку туристичного бізнесу в регіоні.

У ході засідання круглого столу директор Департаменту культури і туризму Харківської обласної державної адміністрації Д.П. Кузнєцов доповів про заходи, реалізовані протягом останніх років для розвитку туристичної сфери у Харківській області: створення туристсько-інформаційних центрів, видання поліграфічної продукції з туристичної тематики, відкриття сувенірних магазинів тощо. Було здійснено аналіз туристичного потенціалу регіону та попиту споживачів, за результатами якого ухвалено «Концепцію розвитку туризму в Харківській області до 2020 року», в основі якої — розвиток сільського та зеленого туризму, що пов’язані з гастрономічним туризмом; популяризація цих видів туризму, а також української культури серед іноземців завдяки проведенню фестивалів. Були визначені п'ять найбільш вдалих туристичних маршрутів — «Золоте кільце Слобожанщини» — та запропоновані туристичним операторам.

У рамках круглого столу обговорювалися питання необхідності розвитку сільського і зеленого туризму в контексті потреби працевлаштування сільської молоді та розвитку інфраструктури, було акцентовано на важливості популяризації культурного туризму, визначено проблеми розвитку туризму, вказано на необхідність якісної реклами, на потребу проведення знакових масових заходів для студентської молоді тощо, а також окреслено проблематику наступного круглого столу.


Фотозвіт з заходу: