RSS FeedНовини

  • Поделиться в Facebook
  • Поделиться в Google+
  • Поделиться в Twitter
  • Количество просмотров 792

1 грудня 2014 року

Відкрита лекція «Політична й економічна свободи»

Відкрита лекція «Політична й економічна свободи»

28 листопада 2014 року у Каразінському університеті відбулася відкрита лекція виконавчого віце-президента Аtlas Economic Research Foundation, старшого наукового співробітника Cato Institute, директора Університету Катона, професора Тома Палмера «Політична й економічна свободи».

У зустрічі, що відбулася з ініціативи Центру міжнародного співробітництва університету та громадської організації «Європейські студенти за свободу» в рамках англомовного проекту «Каразінська школа сучасних українських студій», взяли участь директор Центру міжнародного співробітництва, доцент Олена Шаповалова, заступник декана соціологічного факультету Ольга Гужва, представники організації «Європейські студенти за свободу», працівники та студенти університету.

У вітальному слові Олена Шаповалова акцентувала на важливості обговорення шляхів майбутнього розвитку України, зокрема особливій ролі громадянського суспільства у підготовці та проведенні реформ.

Загалом лекцію було присвячено основам економічного та політичного лібералізму та реалізації їхніх принципів в Україні. «Більшість людей було введено в оману, їм вселялася віра, що держава має надприродні права, магічну силу, здатну „запустити“ економічну систему, культуру. Держава має створити справедливі правила, які застосовувалися б однаково для всіх», — зауважив Том Палмер.

На думку Тома Палмера, існує лише три найважливіші елементи, які забезпечують та підтримують свободу, добровільну соціальну координацію, верховенство закону: права особистості, порядок в економічній системі, конституційне обмеження прав держави.


Фотозвіт з заходу: