RSS FeedНовини

  • Поделиться в Facebook
  • Поделиться в Google+
  • Поделиться в Twitter
  • Количество просмотров 1144

17 листопада 2014 року

Курси сомельє від компанії InVino: навчальний практикум

Курси сомельє від компанії InVino: навчальний практикум

10–14 листопада 2014 року на факультеті міжнародних економічних відносин та туристичного бізнесу проходив семінар-практикум для студентів «Сучасні технології роботи з вином у сегменті HoReCa».

Про особливості складання винних карт, надання рекомендацій з вибору напоїв і забезпечення їх грамотної подачі клієнтам учасникам семінару розповідали запрошені експерти — Ніна Лебедєва, засновник мережі салонів вин InVino, винний експерт, спеціаліст з організації та проведення дегустацій та іміджевих заходів і В’ячеслав Каташ, комерційний директор Харківської філії ПП «Юлана».

Семінар організовано з метою надання уявлення про стилі вина і практики його сервірування. Зокрема під час практичних занять учасники семінару дізналися про історію та класифікацію алкогольних напоїв, традиції його використання, основні практичні правила гастрономічних поєднань, необхідних для правильної пропозиції напоїв, правила сервірування і подачі вин в сучасному ресторані з урахуванням формату закладу (залежно від гастрономічної спрямованості та цільової аудиторії), характеристику вин, вироблених на території України, міфи щодо вин, які превалюють у масовій свідомості тощо.

Також програмою семінару було передбачено дегустацію напоїв приблизної винної карти з 15 позицій вин та одного дигестиву для ресторану, що працює в сегменті «середній», «середній+» (демократичний).

Подібний навчально-практичний курс проводився в університеті вперше. По завершенню програми всі учасники отримали сертифікати.


Фотозвіт з заходу: