RSS FeedНовини

  • Поделиться в Facebook
  • Поделиться в Google+
  • Поделиться в Twitter
  • Количество просмотров 582

25 червня 2014 року

Міжрегіональний студентський форум «Злагода в Україні: шлях до примирення»

Міжрегіональний студентський форум «Злагода в Україні: шлях до примирення»

Захід відбувся за ініціативою Київського ресурсного центру випускників Американських Рад спільно з ГО «Український Центр Злагоди» та за підтримки Посольства США в Україні.

У Каразінському університеті з ініціативи Київського ресурсного центру випускників Американських Рад спільно з громадською організацією «Український Центр Злагоди» і за підтримки Посольства Сполучених Штатів Америки в Україні відбувся міжрегіональний студентський форум «Злагода в Україні: шлях до примирення».

Захід пройшов за участю аташе з питань культури та освіти Посольства США в Україні Ендрю Пола, голови громадської організації «Український Центр Злагоди» Олесі Шамбур, директора Американських Рад з питань міжнародної освіти: ACTR/ACCELSЯреми Бачинського, ректора університету Віля Бакірова, а також представників студентства, зокрема голови Студентського наукового товариства факультету МЕВ та ТБ Марини Шевцової.

Із вітальним словом до присутніх звернувся Віль Бакіров, акцентувавши на важливості заходу, провідний зміст якого полягає у зверненні уваги на необхідність обережного та уважного підходу до вибору стилю, змісту, форми спілкування з метою уникнення чинників, що посилюють агресію. «Питання, довкола вирішення яких ми сьогодні зібралися, зокрема проблема пошуку технологій і механізмів виховання толерантності, є надзвичайно актуальними для України, яка наразі переживає найскладніші часи за всі роки незалежності», — наголосив ректор.

«Можливо, ті виклики, які перед нами стоять, не вирішуються на таких невеликих заходах, як сьогодні, але вже протягом багатьох місяців існує слоган „я — крапля в океані“, і кожен з нас може вплинути на розвиток ситуації», — зазначив Ендрю Пол.

У свою чергу, Ярема Бачинський підкреслив, що, незважаючи на формат зустрічі, нам усім вкрай необхідно зосереджуватись на консолідуючих факторах, адже якою б мовою ми не говорили, звідки б ми не були родом, чим би не займалися, ми повинні сприймати один одного такими, якими ми є.


Фотозвіт з заходу: