RSS FeedНовини

  • Поделиться в Facebook
  • Поделиться в Google+
  • Поделиться в Twitter
  • Количество просмотров 23

8 травня 2025 року

Гостьова лекція професора Олега Кузьміна щодо управління безпечністю харчової продукції

Гостьова лекція професора Олега Кузьміна щодо управління безпечністю харчової продукції

6 травня студенти Каразінського інституту міжнародних відносин та туристичного бізнесу відвідали гостьову лекцію доктора технічних наук, професора кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції Національного університету харчових технологій Олега Кузьміна.

Лекція на тему «Методологічні концепції системи управління безпечністю харчової продукції – системи HACCP» відбулася в межах навчальної дисципліни «Управління якістю послуг в готелях і ресторанах» ОП «Готельно-ресторанна справа» у студентів-магістрів (викладачка – доцентка кафедри готельно-ресторанного бізнесу та харчових технологій Олена Соколовська.

Професор Олег Кузьмін поділився із здобувачами сучасними підходами до впровадження системи управління безпечністю харчової продукції, зокрема розкрив ключові положення концепції HACCP як інструменту гарантування харчової безпеки в ресторанному бізнесі. Лекція пройшла у форматі інтерактивної дискусії з обговоренням практичних кейсів та нормативних вимог, що діють в Україні та країнах ЄС.

Проведення таких гостьових занять є важливим елементом розширення академічної мобільності, сприяє міжінституційній співпраці, обміну знаннями між провідними науковцями, стейкхолдерами та здобувачами вищої освіти. Такі формати взаємодії є інвестицією в розвиток висококваліфікованого інтелектуального потенціалу, що сприяє гарантуванню продовольчої безпеки, впровадженню сталих практик у сфері харчування та відіграє важливу роль у післявоєнному відновленні й розвитку суспільства.