8 травня 2025 року
У квітні і травні 2025 року у рамках Каразінської школи вихідного дня викладачі кафедри готельно-ресторанного бізнесу та харчових технологій провели серію лекцій-майстер-класів для учнів харківських шкіл «Сучасні тренди ресторанного господарства. Здорове харчування».
Доцент Т.О. Парфіненко ознайомила школярів з основними принципами здорового харчування, розкрила ключові аспекти нутріціології та дієтології, а також поділилася корисними порадами щодо раціонального харчування. Учасники дізналися про сучасні програмні додатки для контролю калорійності та складання індивідуального меню, що сприяють формуванню корисних харчових звичок.
Друга частина заходу пройшла у форматі практичного заняття – дегустації нової харчової продукції. Школярі мали змогу відчути себе у ролі справжніх експертів індустрії гостинності: оцінювали зразки за допомогою професійних дегустаційних листів. Дегустація відбувалася під керівництвом викладача-практика О.С. Горєлкової та доцента В.М. Червоного, які надали професійні рекомендації щодо органолептичного аналізу продукції – овочевих закусок та фітнес-батончиків.
Завершувалися майстер-класи разом із завідувачкою кафедри Н.І. Данько за горнятком чаю з маковим краффіном, виготовленим за крафтовою технологією.
Зустрічі залишили приємні враження та мотивацію до здорового способу життя і професійного самовизначення.