RSS FeedНовини

  • Поделиться в Facebook
  • Поделиться в Google+
  • Поделиться в Twitter
  • Количество просмотров 86

3 жовтня 2024 року

Наталя Вінникова – учасниця зустрічі з Міністром закордонних справ України

Наталя Вінникова – учасниця зустрічі з Міністром закордонних справ України

3 жовтня відбулася зустріч Міністра закордонних справ України Андрія Сибіги з представниками закладів вищої освіти, які здійснюють підготовку фахівців у сфері міжнародних відносин.

Фокусом обговорення було посилення взаємодії між закладами вищої освіти та Міністерством закордонних справ України з питань адаптації освітніх програм до потреб і вимог кадрового забезпечення Центрального апарату Міністерства та дипломатичних представництв України за кордоном.

Під час зустрічі міністр наголосив на запровадженні стратегії відкритості в кадровому рекрутингу з пріоритетом залучення молодих фахівців.

Зокрема міністерство розширює можливості стажування для студентів як у Центральному апараті міністерства, так і в дипломатичних представництвах за кордоном.

Детальну інформацію про програми стажування для студентів у МЗС і подальшого працевлаштування презентували Вікторія Ляліна-Бойко, директор Департаменту публічної дипломатії та комунікацій, і Віталій Мошківський, начальник Управління кадрового менеджменту.

Також під час зустрічі представниками академічної спільноти було  порушено питання грантової підтримки з боку Міністерства закордонних справ України для науковців-міжнародників і стажування науково-педагогічних працівників у дипломатичних представництвах України за кордоном.

Окрім названих, у заході також взяли участь директор Департаменту забезпечення роботи керівництва МЗС Сергій Василенко, директор Дипломатичної академії України ім. Г. Удовенка Геннадій Недоленко, начальник відділу кадрового планування та аналізу Управління кадрового менеджменту Анастасія Негода, перший секретар відділу кадрового планування та аналізу Управління кадрового менеджменту Анна Дранчук.