RSS FeedНовини

  • Поделиться в Facebook
  • Поделиться в Google+
  • Поделиться в Twitter
  • Количество просмотров 249

22 травня 2024 року

Моделювання саміту Європейського Союзу з нагоди Дня Європи

Моделювання саміту Європейського Союзу з нагоди Дня Європи

10 травня факультет МЕВ та ТБ провів наймасштабніший офлайн-захід до Дня Європи, що об'єднав понад 100 осіб, – усі бажаючі відчули себе справжніми дипломатами та політиками, взявши участь у моделюванні саміту Європейського Союзу.

Команда зібрала найталановитіших представників студентського корпусу, студентів інших університетів та учнів шкіл, аби в створеній атмосфері справжньої дипломатії обговорити актуальні питання  сьогодення.

Захід пройшов за участю:

  • проректорів університету Анатолія Бабічева і Бориса Самородова;
  • Надзвичайного і Повноважного Посла України, постійного представника України при Раді Європи, двічі міністра закордонних справ України Бориса Тарасюка;
  • народної депутатки України, голови постійної делегації України в ПАРЄ, випускниці Каразінського університету Марії Мезенцевої;
  • депутата сейму Литовської республіки, віцепрезидента Парламентської асамблеї Ради Європи Емануеліс Зінгеріс;
  • заступника директора Департаменту міжнародного співробітництва Харківської міської ради Юлії Згурської;
  • в.о. декана факультету міжнародних економічних відносин та туристичного бізнесу Тетяни Мірошниченко.

Роль преси виконували представники філологічного факультету Каразінського університету, а кафедра міжнародної електронної комерції та готельно-ресторанної справи забезпечила роботу буфету.

Кожна секція саміту відзначилася високим рівнем дискусій та конструктивних рішень, що свідчить про великий потенціал наших молодих лідерів та майбутніх дипломатів.

У першій секції міністри закордонних справ разом із викладачем Сергієм Жировим, який виконував роль Високого представника ЄС у закордонних справах та політиці безпеки, розглянули питання у сфері розвитку зовнішньополітичної сфери ЄС.

Далі відбулася зустріч представників урядів країн з Президентом Європейської комісії, роль якого виконала Анжеліка Іванова, студентка магістратури 5 курсу. Вони обговорили загальні соціально-економічні питання розвитку ЄС.

Останнє засідання керівників держав на чолі з Головою Європейської ради, роль якого виконував студент магістратури 5 курсу Ізотов Максим, мало на меті обговорення стратегічного розвитку ЄС.

Після завершення важливих дискусій на моделюванні саміту, відбулося урочисте нагородження. Кожен учасник, представник делегації, журналісти і організатори отримали сертифікати за активну участь в моделюванні та досвід для свого професійного майбутнього.


Фотозвіт з заходу: