RSS FeedНовини

  • Поделиться в Facebook
  • Поделиться в Google+
  • Поделиться в Twitter
  • Количество просмотров 128

29 січня 2024 року

Презентація щодо виконання Україною умов програми МВФ та мікрофіну ЄС

Презентація щодо виконання Україною умов програми МВФ та мікрофіну ЄС

29 січня Лариса Григорова-Беренда, доцент кафедри міжнародних економічних відносин імені Артура Голікова взяла участь в онлайн-презентації «Як Україна виконує умови програми МВФ та макрофіну ЄС? Моніторинг за січень 2024».

Захід було проведено спільно Центром економічної стратегії, Інститутом економічних досліджень та політичних консультацій, Інститутом аналітики та адвокації та DiXi Group за підтримки міжнародного фонду «Відродження».

Моніторинг присвячений аналізу виконання Україною умов ключових міжнародних програм фінансування з МВФ та ЄС. Успішне виконання зобов’язань (ЄС) та структурних маяків (МВФ) – це запорука безперешкодного отримання подальшої фінансової підтримки, що є критичною важливою для України в умовах війни. Щоквартальні випуски містять глибокий аналіз окремих аспектів програм з міжнародними партнерами, зокрема: основні результати за напрямом фіскальної політики, макрофінансової стабільності, за напрямом фінансового сектору та структурних реформ, за напрямом урядування, протидії корупції та верховенства права. Наразі Україна переважно вчасно виконує умови програм фінансування від МВФ (EFF) та макрофінансової допомоги ЄС.

Під час презентації учасники отримали відповіді на питання: 

  • Умови, які потрібно виконати Україні до третьої оцінки виконання програми МВФ навесні. 
  • Процес виконання зобовязань з огляду на дедлайни? 
  • Чи вплине виконання зобов’язань у 2023 році на продовження макрофінансової допомоги ЄС?  

Участь у заході взяли представники уряду, бізнесу, академічної спільноти та громадянського суспільства.