RSS FeedНовини

  • Поделиться в Facebook
  • Поделиться в Google+
  • Поделиться в Twitter
  • Количество просмотров 190

2 травня 2023 року

Інтелектуальна вікторина «Чорнобиль – трагедія світу»

Інтелектуальна вікторина  «Чорнобиль – трагедія світу»

Доцент кафедри міжнародних відносин, міжнародної інформації та безпеки Євгенія Солових провела інтелектуальну онлайн-вікторину, присвячену 37-ї річниці аварії на Чорнобильській АЕС.

Захід відбувся в рамках кураторської години у групі УМВ-11 з метою вшанування подвигу учасників ліквідації наслідків аварії та вшанування пам’яті загиблих. Аварія стала найбільшою техногенною катастрофою: токсичність радіоактивної хмари була еквівалентна 400 атомним вибухам у Хіросімі.

Студенти відповідали на різноманітні питання щодо наслідків трагедії, доречності туризму у зоні відчудження, походження фрази «рідий ліс» тощо. Кожен учасник запропонув свій варіант бренду Чорнобиля, а також здобувачі освіти ознайомились з офіційним логотипом міста. Це перший у світі невічний логотип, який створила українська команда з брендингу, взявши за основу форму поверхні реактора в 1986 році. Щороку зображення змінюється та поступово зникає, кінцевою точкою існування лого стане 2064 рік, коли Чорнобильську електростанцію буде повністю виведено з експлуатації. Саме такий сильний візуальний образ – це те, що змушує людей емоційно відреагувати й замислитися. Тож обговорення вийшло за межі кураторської години.