RSS FeedНовини

  • Поделиться в Facebook
  • Поделиться в Google+
  • Поделиться в Twitter
  • Количество просмотров 183

9 грудня 2022 року

Конференція щодо ролі України в сучасних міжнародних політико-економічних процесах

Конференція щодо ролі України в сучасних міжнародних політико-економічних процесах

2 грудня 2022 року відбулась Всеукраїнська наукова конференція «Україна у світових міжнародно-регіональних політичних та економічних процесах», організована кафедрою туристичного бізнесу та країнознавства.

Конференцію було присвячено багатосторонньому дослідженню ролі та місця України в сучасних міжнародних та регіональних процесах, що відбуваються в політичній та економічній сферах на тлі повномасштабного російського воєнного вторгнення.

З вітальним словом до учасників конференції виступив декан факультету, професор Валерій Резніков.

Роботу пленарного засідання було розпочато доповіддю завідувача кафедри туристичного бізнесу та країнознавства, доцента Анатолія Парфіненка, присвяченою витокам та викликам сучасного російського ревізіонізму і реваншизму для України та глобальної системи безпеки. Професор Сергій Лиман висвітлив тему впливу російсько-української війни на політику безпеки Німеччини. У доповіді доцента Віктора Литовченка було окреслено риторику «руського миру» в новинах УПЦ на початку російсько-української війни.

У рамках конференції було проведено три секції:

  • російсько-українська війна та її вплив на міжнародні відносини (модератори – доцент Г. Панасенко, старший викладач В. Михальська);
  • особливості двосторонньої та багатосторонньої взаємодії України з державами Європи та світу (модератори –доцент І. Посохов, доцент І. Шамара);
  • виклики російсько-української війни для світової економіки та міжнародного туризму (модератори –доцент О. Євтушенко, доцент Г. Гапоненко).