RSS FeedНовини

  • Поделиться в Facebook
  • Поделиться в Google+
  • Поделиться в Twitter
  • Количество просмотров 274

17 грудня 2022 року

Зустріч зі стейкхолдерами спеціальності «Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії»

Зустріч зі стейкхолдерами спеціальності  «Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії»

8 грудня 2022 року на платформі Zoom відбулася онлайн-зустріч зі стейкхолдерами спеціальності 291 «Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії», організована кафедрою міжнародних відносин, міжнародної інформації та безпеки.

Мета заходу: обговорення та аналіз двох освітньо-професійних програм – «Міжнародні відносини» та «Міжнародна інформація та міжнародні комунікації». В обговоренні взяли участь представники не лише Харківщини, але й інших регіонів України. Відкрив зустріч та привітав учасників в.о. завідувача кафедри міжнародних відносин, міжнародної інформації та безпеки, доцент Д.В. Миколенко.

Багато добрих слів на адресу кафедри, змісту освітньо-професійних програм та захисту бакалаврських та магістерських робіт було сказано головою ДЕК, професоркою кафедри політології, соціології та культурології факультету психології і соціології Харківського національного університету імені Г. Сковороди Г.М. Куц. Зокрема, вона відзначила, що кожна ОПП є унікальною, цікавою, має безпекову складова, що наразі особливо актуально. Крім того, саме Харківщина є єдиною прифронтовою та прикордонною областю, в якій упродовж декількох останніх років зосереджують свою діяльність безпекові місії, насамперед ОБСЄ.

Взяли активну участь в обговоренні і поділились досвідом опрацювання освітніх програм стейкхолдери:

  • директорка навчально-наукового інституту історії, права та міжнародних відносин Сумського державного педагогічного університету, доцент Ю.В. Подрєз;
  • завідувачка кафедри всесвітньої історії та міжнародних відносин Запорізького національного університету, доцент О.М. Маклюк;
  • професор кафедри міжнародних студій та суспільних комунікацій Ужгородського національного університету, професор кафедри міжнародних відносин та політичного консалтингу Інституту права та суспільних відносин університету «Україна» І.Я. Тодоров;
  • доцент кафедри менеджменту і логістики Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» А.О. Глєбова.

Всі вони позитивно оцінили програми та висловили низку слушних зауважень, які будуть враховані при формуванні остаточних освітньо-професійних програм з обговорюваної спеціальності.

Д.В. Миколенко ознайомив присутніх з новими ідеями, розробками та планами кафедри щодо подальшого розвитку, серед яких – впровадження нових курсів: «Історичні війни», «Війни пам’ятей» та багато інших. Представники кафедри, гаранти ОПП висловили вдячність всім шановним гостям за обмін конструктивними думками, пропозиції та внесок у формування освітнього середовища, а також – сподівання, що такі плідні зустрічі стануть доброю традицією.