RSS FeedНовини

  • Поделиться в Facebook
  • Поделиться в Google+
  • Поделиться в Twitter
  • Количество просмотров 405

14 липня 2022 року

Переможці Міжнародної літньої школи-Хакатону–2021 відвідали Берлін

Переможці Міжнародної літньої школи-Хакатону–2021 відвідали Берлін

2–6 липня 2022 року студенти факультету МЕВ та ТБ, переможці Міжнародної літньої школи-Хакатону–2021, відвідали Берлін у межах навчальної подорожі.

У навчальному турі взяли участь Володимир Матвєєв (ОП «Міжнародна інформація та міжнародні комунікації»), Анна Москалець (ОП «Готельно-ресторанна справа»), Лілія Ісонкіна, Маргарита Бєлая (ОП «Міжнародні відносини та регіональні студії»).

Навчальний візит передбачав низку заходів, пов’язаних з відвідуванням державних структур, міжнародних фестивалів та заходів.

Організатором заходу є команда StreamUP Project за підтримки EFRE, NRW та Міністерства економіки, диджиталізації та інновацій регіону Південної Вестфалії в Німеччині. Міжнародна літня школа-Хакатон проводилася спільно з трьома університетами: Каразінським університетом, Південновестфальським університетом прикладних наук (Німеччина) та Педагогічним університетом Карлсруе.

«Поїздка була дуже класною, ми відвідали багато цікавих місць та пам’яток Берліна: Берлінську церкву, Бранденбурзькі ворота, Рейхстаг, КПП “Чарлі”. Також ми змогли побачити Бундестаг, зустрітися з декількома німецькими політиками. Скуштували смачну німецьку кухню. І найголовніше, ми відвідали Sommerfest, де поспілкувались і чудово провели час з німецькими політиками», — Володимир Матвєєв.

«У вересні 2021 року наша команда перемогла у Хакатоні та виграла поїздку до Берліна. Після таких подій як пандемія та війна в Україні наша команда каразінців все ж змогла зібратися у столиці Німеччини разом з колегами німецьких університетів. Окрім відвідування головних туристичних місць Берліна: Бранденбурзьких воріт, музею давньогрецької культури та Берлінської церкви, ми також зустрілись з представниками Парламенту, з якими обговорили підтримку України під час війни з боку Німеччини. Наша подорож проходила у чудовій компанії організаторів Summer School Hackaton. Було дуже хвилююче зустріти учасників заходу, який проходив онлайн. Дуже дякуємо Каразінському університету та факультету за організацію таких заходів на міжнародному рівні, які дозволяють студентам показувати здібності та самореалізовуватись!» Анна Москалець.

«...опинитись у Берліні зараз — це ковток свіжого повітря. Неймовірне місто з унікальними місцями, які ми відвідали. Незабутні зустрічі, чудові люди, з якими ми познайомились. Усе надихає на подальші звершення. Велика подяка всім організаторам за таку можливість», Лілія Ісонкіна.