RSS FeedНовини

  • Поделиться в Facebook
  • Поделиться в Google+
  • Поделиться в Twitter
  • Количество просмотров 274

20 січня 2021 року

З ініціативи Харкова 2021 – Рік урбан-туризму

З ініціативи Харкова 2021 – Рік урбан-туризму

Всесвітня федерація туристичних міст (WTCF) схвалила ініціативу міста Харкова встановити 2021 рік Роком урбан-туризму.

Про це 19 січня на постійній комісії з питань міжнародного співробітництва, інвестицій, спортивних та іміджевих проєктів Харківської міської ради повідомила заступник директора Департаменту міжнародного співробітництва міськради, викладач кафедри туристичного бізнесу та країнознавства Юлія Згурська.

Три місяці тому Харківська міськрада спільно з Національною туристичною організацією України звернулася до WTCF з такою пропозицією.

«Всесвітня федерація туристичних міст підтримала нашу ініціативу і виступить стратегічним партнером у проведенні Року урбан-туризму, тобто туризму в мегаполісах. Таким чином, ми організуємо проєкти в сферах туристичного маркетингу, ділового туризму, гастро-туризму тощо. Ці проєкти стосуватимуться всіх міст України, а інформація про це поширюватиметься по всьому світу. Експерти будуть читати лекції онлайн. Також розраховуємо, що нам дозволять провести в травні Міжнародний туристичний форум «Харків: партнерство в туризмі» в офлайні. Для Харкова все це добре тим, що протягом усього року про наше місто звучатиме багато інформації. В умовах пандемії, коли подій і так дуже мало, для нас це буде вкрай корисно», – зазначила Юлія Згурська.

За її словами, перший навчальний захід у рамках Року урбан-туризму планується провести в березні: він буде присвячений безпеці в сфері гостинності.

Довідка. Всесвітня федерація туристичних міст (штаб-квартира – в Пекіні) є одним із найбільших у світі об'єднань міст, мета роботи якого – сприяння економічному та соціальному розвитку світових центрів туризму. Членами організації є близько 150 міст і 75 організацій з більш ніж 70 країн.

Джерело: офіційний сайт Харківської міської ради, міського голови, виконавчого комітету