RSS FeedНовини

  • Поделиться в Facebook
  • Поделиться в Google+
  • Поделиться в Twitter
  • Количество просмотров 472

4 квітня 2019 року

Зустріч, присвячена участі у виборах

Зустріч, присвячена участі у виборах

28 березня 2019 року до Каразінського університету завітали адвокат, представник Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Луганській та Харківській областях Максим Фень та правозахисник, громадський омбудсмен із захисту виборчих прав Громадянської мережі ОПОРА в Харківській області Юрій Чумак.

На початку зустрічі Максим Фень розповів студентам про існуючу в державі систему безоплатної правової допомоги, поділився з майбутніми виборцями пам’ятками «Молодь не лайкає. Молодь голосує!», підготовленими Координаційним центром з надання правової допомоги.

Юрій Чумак у ході інтерактивної лекції-бесіди розповів про громадських омбудсменів та їхню діяльність, про засади виборчого процесу та права виборців. Також виборчий омбудсмен продемонстрував низку роликів з виборчих прав та проанонсував відеопрограму «Вибори навиворіт», підготовлену Громадянською мережею ОПОРА.

Правозахисник запропонував учасникам виконати вправу «Факти та міркування», яка наочно демонструє, що громадяни, на жаль, нерідко користуються неперевіреною інформацією, довіряючись певним стереотипним точкам зору, що призводить до хибних рішень.

«Тому, — наголосив Юрій Чумак, — важливо розуміти, що чутки та стереотипи на кшталт “мій голос нічого не вирішує”, “усі кандидати однакові” або “там уже все вирішили” є нічим іншим, як маніпулятивними технологіями, які поширюються задля того, аби виборці нехтували своїм правом голосу. Фальсифікації на виборах, як правило, відбуваються саме з невикористаними бюлетенями. Отже, на вибори йти обов’язково потрібно! Оскільки від свідомого вибору кожного залежить майбутнє нашої країни.

Захід було організовано за сприянням Студентського наукового товариства Каразінського університету.