RSS FeedНовини

  • Поделиться в Facebook
  • Поделиться в Google+
  • Поделиться в Twitter
  • Количество просмотров 402

22 березня 2019 року

Смарт-марафон заходів, присвячених розвитку міжнародних зв’язків між країнами Сходу та Заходу

Смарт-марафон заходів, присвячених розвитку міжнародних зв’язків між країнами Сходу та Заходу

15-16 березня 2019 року на факультеті МЕВ та ТБ відбувся смарт-марафон заходів, присвячених розвитку міжнародних зв’язків між країнами Сходу та Заходу, зокрема, між Україною та ЄС.

У межах події було проведено Всеукраїнську студентську конференцію «Україна та Європа: право, політика, цілі» і круглий стіл на тему «Дихотомія Захід-Схід: новий етап розвитку міжнародних відносин», організованих СНТ факультету МЕВ та ТБ.

Першого дня, 15 березня, у межах програми конференції студентами було прослухано 3 інтерактивних лекції від запрошених спікерів.

Студентка факультету та Молодий посол ЄС в Україні Ірина Пожидаєва розповіла про можливості академічної мобільності для студентів, гранти і стажування, поділилася власним досвідом студентських обмінів і представила свій проект-ініціативу «Молоді європейські посли».

Також на конференції був присутній спеціальний гість із Німеччини — фахівець у сфері європейської політики й економіки Тоні Міхель, — який координує магістерські програми «Німецькі та європейські студії» національного університету «Києво-Могилянська Академія» спільно з університетом Фрадріха Шиллера у м. Єна. Він виступив із лекцією на тему «Членство в ЄС та його протиріччя: питання Брекзиту, міграції та виклики для України». Студенти почули обгрунтовану думку експерта щодо клімату відносин усередині Європейського Союзу, майбутнього вступу України до ЄС, політичного лідерства і подолання бар’єрів на шляху досягнення високих державних позицій.

Третім спікером, який виступив з інтерактивною лекцією, був заступник керівника Інформаційного центру Євроатлантичного співробітництва у Харкові та член робочої групи Модулю Жана Моне «Зовнішня політика Європейського Союзу» Валерій Рєзніков.

Після виступів студенти могли обговорити інформацію, отриману під час теоретичної частини конференції, у форматі дискусій і неформального спілкування, застосувати їх під час вирішення тематичних завдань, кейсів і тренінгу для дипломатів.

Захід урочисто відкрив декан факультету МЕВ та ТБ, професор Вадим Сідоров, а шановними гостями стали заступник декана з виховної роботи Андрій Гуслєв, заступник декана з роботи з іноземними студентами Ольга Більовська, заступник декана з наукової роботи Олена Доценко, завідувач кафедри міжнародних економічних відносин Надія Казакова, завідувач кафедри міжнародних відносин, міжнародної інформації та безпеки Людмила Новікова та інші.