RSS FeedНовини

  • Поделиться в Facebook
  • Поделиться в Google+
  • Поделиться в Twitter
  • Количество просмотров 560

17 листопада 2018 року

Вітаємо з «Днем народження» університету та днем студента!

Вітаємо з «Днем народження» університету та днем студента!

214 років тому – 17 листопада 1804 року – відбулася перша урочиста подія в історії Каразінського університету: видатний просвітитель Василь Каразін за підтримки дворянства та міської управи отримав необхідну Стверджувальну грамоту від імператора Олександра І.

Майже через півтора століття після виникнення університету у цей день – 17 листопада – у багатьох країнах почали відзначати Міжнародний день студента. Свято стало символом згуртування молоді та акцентує на важливій ролі студентства у розвитку суспільства. Харків справедливо вважається студентською столицею України, адже тут навчається понад 300 тисяч студентів з усього світу, а початок цьому поклав Каразінський університет.

В університеті існує цікава традиція: у цей день або напередодні обов’язки керівництва переймають студенти — діє студентське самоврядування. Студентський ректор та студентські декани приймають усіх бажаючих, заслуховують їх побажання та пропозиції стосовного покращення освітнього процесу, життя студентів в цілому, після чого зустрічаються з адміністрацією університету для окреслення шляхів удосконалення університетської діяльності.

Вітаємо каразінську спільноту зі святом! Бажаємо подальшої успішної праці, високих досягнень і здобутків на науковій та освітній нивах, студентам зичимо успіхів у навчанні та незабутніх студентських років!