RSS FeedНовини

  • Поделиться в Facebook
  • Поделиться в Google+
  • Поделиться в Twitter
  • Количество просмотров 1514

25 червня 2015 року

Студенти Каразінського університету пройшли дипломатичне стажування в Литві

Студенти Каразінського університету пройшли дипломатичне стажування в Литві

Група студентів факультету міжнародних економічних відносин та туристичного бізнесу Харківського національного університету імені В.Н.Каразіна здійснили 16-20 червня 2015 року дипломатичне стажування за програмою Єврошколи «Литва: історія успішного вибору». Освітня поїздка відбулася за сприяння Посольства Литовської Республіки в Україні та Посольства України в Литві.

Напередодні поїздки до Вільнюса студенти відвідали Музей історії української дипломатичної служби при МЗС України та зустрілися з Надзвичайним і Повноважним Послом Литви в Україні Марюсом Януконісом.

У ході стажування в Литві студенти взяли участь у зустрічах і робочих заходах у Парламенті Литовської Республіки, Міністерстві закордонних справ, Міністерстві економіки, Міжнародному офісі Вільнюської міської адміністрації, Європейському інформаційному центрі та Посольстві України в Литві.

Від досвідчених посадовців і представників дипломатичного корпусу вони дізналися про головування Литви в Раді ЄС, пріоритети українсько-литовського економічного та торговельного співробітництва, механізми покращення інвестиційного клімату, а також розширили свої знання в питаннях зовнішньої політики, євроінтеграційних процесах та міжнародних відносинах на центральному й місцевому рівні.

Студенти Каразінського університету також ознайомилися з практичними аспектами роботи комерційних аташе та діяльністю дипломатичних місій за кордоном, включаючи виконання дипломатичним представництвом Литви функцій контактного посольства НАТО в Україні в 2015-2016 рр.

Завершальна подія п'ятиденної програми відбулася в міжнародній бізнес-школі Вільнюського університету, де студенти отримали сертифікати про успішне завершення стажування в Єврошколі у Литві.

Освітня поїздка до Литви супроводжувалася широкою історико-культурною програмою.

Харківський національний університет імені В.Н. Каразіна висловлює вдячність за сприяння в реалізації програми дипломатичного стажування в Литві колективам Міністерства закордонних справ Литви, Міністерства економіки Литви та Міністерства закордонних справ України і зокрема Надзвичайному та Повноважному Послу Литовської Республіки в Україні Марюсу Януконісу, Надзвичайному та Повноважному Послу України в Литві Валерію Жовтенку, Міністру-раднику Посольства Литви в Україні Гвідасу Керушаускасу, Голові Комітету з економічних і фінансових питань Вільнюської міськради Арунасу Сіксті, Директору департаменту комунікацій Сейму Литовської Республіки Лореті Раулінайтите, Раднику з питань євроінтеграції Посольства України в Литві Зої Олійник, Першому секретареві Посольства України в Литві Володимиру Бігуну, Другому секретареві Посольства Литви в Україні Антанасу Шатасу, Секретареві Посольства Литви в Україні Ренаті Канарській, Другому секретареві Посольства України в Литві Таїсії Апанович, Керівнику навчального підрозділу Міжнародної бізнес-школи Вільнюського університету Біруті Міскініене, Координатору офісу міжнародної співпраці Вільнюської міської адміністрації Егле Скейверите-Разаускіене, Керівнику маркетингової та комунікативної групи Расі Норкіене, експерту з міжнародних відносин Йонасу Йодці, колективу Європейського інформаційного центру та керівнику проекту Єврошколи Богдану Якимюку.


Фотозвіт з заходу: